AEX dag analyse

Gepubliceerd op 16 juni 2021 om 09:27

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 731 en dat is ongeveer gelijk aan de slotstand van gisteren. De index blijft in de kruip en sluip modus, maar heeft een taaie weerstand aan de onderste lijn van het stijgend trendkanaal...

De dag candle van gisteren is net als zijn voorganger een Doji de kopende partijen hebben wederom een poging gedaan om door de onderste lijn van het kanaal te breken, maar dit is net als afgelopen maandag mislukt. Normaal gesproken zouden twee valse doorbraken een beweging in tegengestelde richting geven, maar de markt is zo sterk dat de koers slechts blijft consolideren. Dit zou te maken kunnen hebben met de FED vanavond, of de index word al in positief gebracht voor de expiratie aanstaande vrijdag, het is slechts gissen.

Feit is dat zolang de AEX binnen het stijgende kanaal beweegt, er een long trend is en dat we momenteel in een consolidatiefase zitten, oftewel een ''correctie'' in tijd. Lukt het de kopende partijen om door het 123,6% fibo op 735 te breken, dan verwacht ik de volgende versnelling naar 750/755. Zakt de index onder 730, dan verwacht ik dat er een extra aanloopje nodig is en komt er een shortsignaal naar de stijgende bodemlijn rond 724.