AEX dag analyse

Gepubliceerd op 30 juli 2021 om 09:31

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 753 en dat is 2 punten lager als de slotstand van gisteren. De index is gisteren met een versnelling uit het stijgend trendkanaal gebroken en heeft vervolgens op een haar na de 760 gehaald...

De dag candle van gisteren is een groene waarvan de body boven de de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal is gesloten en dat betekent een uitbraak. Vandaag zal deze uitbraak bevestigd moeten worden doormiddel een slotstand van op zijn minst 753, of hoger. Sluit de future daar vanavond onder, dan was de uitbraak waarschijnlijk een valse en verwacht ik voor aankomende week een beweging in tegengestelde richtig, de onderste lijn in de lijn in de zone 724/721. Blijft de index boven de uitgenomen weerstandslijn (753/752) wat vandaag tevens het eerste steunniveau is, dan kan de AEX aankomende week verder omhoog naar de zone 770/780.

Ik heb op de daggrafiek een stijgende wig ingetekend, deze zou bij een neerwaartse uitbraak worden afgerond als omkeerpatroon en een shortsignaal geven naar de bodem van begin mei rond 690. Uiteraard liggen er nog diverse tussenliggende targets, maar gezien de stijging van de afgelopen periode zou het best hard kunnen gaan zakken, 'als het gaat'. De onderste lijn van de wig ligt vandaag rond 745.  Zolang de koers binnen de wig beweegt is de blik nog omhoog gericht, sluit er een dag candle onder, dan komt er een sterk shortsignaal naar de zones 724/721 en daaronder naar het koersdoel in de zone 700/690.