AEX dag analyse

Gepubliceerd op 2 augustus 2021 om 10:53

AEX weekgrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 760 en dat is 6 punten hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag en 12 punten hoger als de slotstand van vorige week vrijdag. De AEX is uit het stijgend trendkanaal gebroken en vervolgens gaan versnellen..

De kopende partijen van de AEX zijn afgelopen compleet manisch geworden zo zien we aan de weekgrafiek. De index is afgelopen week 12 punten gestegen terwijl de Dax vrijwel geen beweging liet zien en er in de VS en Azië ook een aantal slechte dagen waren. Hiermee is de week candle opnieuw een flinke Hammer geworden en dat laat zien dat de kopers nog niet klaar zijn, maar dat de index er wellicht nog een schepje bovenop gaat doen.

Zoals ik vorige week al aangaf zou een opwaartse doorbraak van de zone 750/755 een nieuw middellang termijn target geven van 770/780 en zoals het er nu naar uitziet zijn we daar naar onderweg. Toch begin ik er een beetje de kriebels van te krijgen zeker als ik zie dat de koers al een flink stuk boven de bovenste band staat. Technisch is dit geen gezonde rally meer en zou er een correctie, of op zijn minst een consolidatie moeten plaatsvinden om de koers te laten terugkeren binnen de banden, maar zolang er gratis geld de markten instroomt ligt er gewoon een hele sterke onuitputtelijke bodem onder de markt en dat maakt alles anders. Het is daarom verstandig om zoveel als mogelijk de emoties uit te zetten en alleen naar de grafieken te kijken, hoe moeilijk dat soms ook is. 

De eerste steun ligt deze week in de zone 755/750, zolang de AEX daarboven beweegt is er een actief longsignaal en zijn we onderweg naar het 138,2% fibo van de beweging 605/724 op 770. Mochten we deze week terugzakken tot onder de zone 755/750, dan staat er een potentiële top op de weekgrafiek en is het short naar 736/734. Daar ligt dan het volgende kantelpunt. Bij een opwaartse draai gaan we via de zone 750/755 terug omhoog. Zakken we onder 734, dan word de top bevestigd en gaan we naar 724/721.

AEX daggrafiek:

Afgelopen week is de koers uit het stijgend trendkanaal gebroken en daarmee is de rally gaan versnellen. De bovenste lijn van het kanaal ligt nu in de zone 755/750, zolang de AEX daar op dagbasis boven beweegt is er een actief longsignaal en kunnen we bij een doorbraak van 760 door naar de onderkant van de zone 770/780.

Zakt de koers terug in het kanaal, dan was de opwaartse uitbraak een valse en komt er een beweging in tegengestelde richting. In dit geval is dat de onderste lijnvan het stijgend trendkanaal die we op dit moment nog  steeds vinden in de zone 724/721. Daar word het dan draaien, of breken voor de index.