AEX dag analyse

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 09:32

AEX weekgrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 775 en dat is 3 punten hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag. De index heeft een bewegelijke week achter de rug, maar is per saldo is er weinig veranderd....

De week candle is er één die wat twijfel laat bestaan over het toekomstig koersverloop. Hij ziet er uit als een Hammer, maar doordat de body van de candle rood is, zou het ook een Hanging Man kunnen zijn. Zakt de AEX aankomende week verder zakt en sluiten we aankomende vrijdag onder 765/764, dan word er een top afgerond op de weekgrafiek en krijgen we een correctie over de laatste opgaande beweging op basis van de weekgrafiek die loopt van 629 tot 779. 

Het eerste target is in dat geval het 23,6% fibo dat ligt in de zone 745/740. Daar ligt dan meteen een belangrijk kantelpunt. Bij een draai en een terugkeer boven de zone 750/755 staat er een hogere bodem en kan er een nieuwe rally beginnen naar 800. Zakken we door 740, dan krijgen we een zwaardere correctie naar de zone 715/700.

Echter, zoals we kunnen zien begint de huidige candle als een groene en daarmee lijkt er op dat de daling van vorige week beperkt blijft en dat de kopende partijen de dip als een korting zien om eens flink inkopen te doen.

De eerste horde op basis van de weekgrafiek is de topzone 778/780, een opwaartse doorbraak en een slotstand van de candle aankomende vrijdag betekent een hogere bodem en geeft een longsignaal naar 800..

AEX daggrafiek:

Met de daling van afgelopen week heeft er op de daggrafiek een correctie plaatsgevonden over de laatste opgaande beweging 716/779, de index heeft Intraday namelijk precies het 38,2% fibo aangetikt. Tevens is op de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal een hogere bodem geplaatst waarmee de uitbraak ook meteen is terug getest. Daarnaast is de dag candle van afgelopen vrijdag een flinke Bullisch Engulfing waarmee de koers is teruggekeerd boven zowel de middellijn van de banden als de ema10...

Doordat de future afgelopen nacht al omhoog is gestuurd zal er een openingsgap ontstaan naar de slotstand van afgelopen vrijdag op 772. Dit is op dagbasis het eerste kantelpunt, zolang de AEX hierboven blijft zijn we onderweg naar de topzone 778/780. Daar word het dan draaien, of breken voor de index. Bij een opwaartse doorbraak komt er een nieuw long target van 793/795. Vind er een draai en daling onder 775 plaats, dan staat er een dubbele top en ga ik verder kijken, maar vooralsnog ziet de grafiek er weer ijzersterk uit.