AEX dag analyse

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 om 09:36

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 783 en dat is zo'n 3 punten hoger als de slotstand van gisteren. De index is gisteren boven de 780 gesloten en heeft daarmee een belangrijke stap gezet naar het volgende target...

De dag candle van gisteren heeft verder geen uitleg nodig, na de Bullisch Engulfing van afgelopen vrijdag waren het gisteren opnieuw de kopende partijen die de touwtjes in handen hadden en de AEX op een nieuwe ATH hebben gezet. Nu de index door 780 is gebroken is er een nieuw koopsignaal op de AEX en hebben de leden vanmorgen in de voorbeurs update de nieuwe long targets ontvangen. 

Met de doorbraak van de zone 778/780 is er een V-vormige bodem afgerond op de daggrafiek, het koersdoel valt precies samen met het tussenliggende target en blijft geldig zolang de AEX boven 776 beweegt.

Mocht de index toch terugzakken en onder de 776 sluiten, dan vind er een trendbreuk plaats en komt er een shortsignaal naar 773/771 voor een hogere bodem, maar vooralsnog is de blik omhoog gericht en verwacht ik eerst hogere koersen voordat er een Pullback voor een hogere bodem komt. Daarnaast zijn de volumes nog steeds erg laag door de vakantieperiode en daardoor is het makkelijker voor de  AEX om deze grote afstanden af te leggen, er is simpelweg nagenoeg geen weerstand.