Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX dag analyse

Gepubliceerd op 25 augustus 2021 om 09:37

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 783 en dat is ook de slotstand van gisteren. De AEX blijft er enorm sterk bijliggen en is naar mijn inziens onderweg naar de 800 puntengrens...

De dag candle van gisteren is net als zijn voorganger groen van kleur en dat betekent dat we gisteren opnieuw op een nieuwe ATH zijn gesloten. Toch is deze candle heel anders van vorm er zitten aan beide kanten stelen op en dat geeft aan dat er zowel steun als weerstand is getest, maar dat er uiteindelijk weinig is veranderd. We noemen dit dan ook wel een 'pauze' candle.

Wat verder opvalt is dat de koers tegen de bovenste bollinger band aanstaat en daardoor de stijgingsruimte op de korte termijn beperkt is. Het lijkt me dan ook tijd voor een tijdelijke consolidatie, of een Pullback voor een hogere bodem en op die manier de bovenste band de ruimte te geven om meer omhoog te draaien.

De eerste steun ligt in de zone 780/778, dit blijft een belangrijk kantelpunt. Zolang we erboven bewegen op dagbasis verwacht ik dat we op de korte termijn al kunnen doorstijgen naar ons tussenliggende target 793/795. Bij een opwaartse doorbraak kunnen we dan door naar het middellange termijn target 798/803. Zakken we door de zone 780/778, dan staat er een top en komt er een shortsignaal naar de zones 776/775 en daaronder naar 771/769. De eerste weerstand ligt nu bij de top van gisteren op 785, bij een dagslot boven dit niveau gaan we naar 793/795.


«   »