AEX dag analyse

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 09:41

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 796 en dat is ook de slotstand van gisteren. De future heeft gisterenavond om 22 uur een flinke Bounce gemaakt en heeft daarbij een nieuwe High gezet op 801.65...

De dag candle van gisteren is wederom een groene en daarmee is de AEX verder het stijgende trendkanaal ingetrokken. Opmerkelijk aan de candle is de steel aan de bovenzijde van de Body, deze prikt door de oude top en ook door de 800 puntengrens. Echter was de opleving maar van korte duur, dezelfde minuut zakte de future weer terug naar 798 waardoor het een zogenaamde 'Dead Cat Bounce' is geworden. Het zou kunnen dat de Algo's even omhoog werden gestuurd om een heleboel shorts uit te stoppen die net boven de 800 punten lagen om zo vandaag makkelijker door de 800 puntengrens te breken. Een ander scenario is dat er een grote partij Longs werden verkocht net boven 800. Hoe het precies zit zullen we waarschijnlijk wel nooit weten, feit is wel dat er meestal na zo'n heftige beweging een volatiele dag komt, dus ik ben benieuwd.

Terug naar de grafiek, doordat er gisteren wederom een stijging heeft plaatsgevonden is de AEX opnieuw aangekomen bij de topzone 798/800. Een doorbraak op dagbasis zou een V-vormige bodem afronden met een target dat ligt op ongeveer 810 waar op dit moment de bovenste lijn van het kanaal ligt. Dit target zou dan geldig blijven zolang de AEX stand houd boven de uitgenomen topzone.

Mocht de index vandaag gaan zakken en onder 788 sluiten, dan staat er een dubbele top op de daggrafiek die bij een daling onder de kantelzone 785/783 een M-vormige top zou worden. Het koersdoel van dat patroon zou uitkomen in de zone 775/772.