Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX dag analyse

Gepubliceerd op 16 september 2021 om 09:46

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 795 en dat is een punt hoger als de slotstand van gisteren. De index is gisteren voor het eerst in de geschiedenis boven de 800 punten geweest, maar daar kreeg men vooralsnog hoogtevrees....

Het was gisteren 'het nieuws van de dag', de AEX was voor het eert in de geschiedenis door de 800 puntengrens gebroken. Eigenlijk zegt dit technisch niet zoveel, de 800 is hooguit een psychologische grens die met name bij particuliere beleggers voor wat hoogtevrees zorgt en daardoor wat weerstand geeft. Op bepaalde social media lees ik dan ook dat we nu op de top zitten en nu een zware correctie gaan krijgen. Dat zou uiteraard kunnen, maar op dit moment zie ik daar nog geen aanleiding toe. De daggrafiek ziet er op dit moment nog steeds erg sterk uit en doordat de ECB voorlopig nog volop aan het kopen is, lijkt het me onwaarschijnlijk dat het nu zou instorten. Er komt echt wel een keer een moment dat we in een BearMarkt terecht komen, maar als het zover is, dan zien we het vanzelf. Dat soort dingen zijn niet te voorspellen...

De dag candle van gisteren is net als zijn voorganger een groene, maar wederom is het de kopende partijen niet gelukt om door de topzone 798/800 te breken. Echter, heeft de candle de vorm van een Hammer waaruit we kunnen opmaken dat men alsnog gaat proberen de zone uit te nemen.

Bij een dagslot boven 800 is de topzone uitgenomen en word er een V-vormige bodem afgerond met een koersdoel dat ligt op 810. Dit valt ongeveer samen met de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal. 

De huidige dag candle begint als een rode, mocht de index vandaag terugzakken en onder de zone 790/788 sluiten, dan staat er een potentiële dubbele top op de daggrafiek en gaan we morgen kijken, of deze bevestigd gaat worden.


«   »