AEX dag analyse

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 10:57

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 803 en dat is 5 punten hoger als de slotstand van gisteren. De future is afgelopen nacht behoorlijk opgelopen in aanloop naar de expiratie vanmiddag...

De dag candle van gisteren is een groene, maar net als de afgelopen dagen was er ook gisteren niet voldoende koopkracht om de AEX blijvend door de topzone 798/800.50 te drukken. Echter, hebben de kopende partijen daar wat op gevonden. Zij hebben met de algo's de future afgelopen nacht omhoog gestuurd zodat we vandaag beginnen met een doorbraak en zij deze tijdens de reguliere handelsuren de winst alleen nog maar hoeven te verdedigen. Daarnaast zullen er bij de opening van de hefboomproducten meteen een flink aantal Stoplosses worden geraakt waardoor er minder weerstand is.

Ik ben dan ook erg benieuwd of deze rally te maken heeft met de expiratie en dat we eind van de middag, of begin volgende week gaan corrigeren, of dat de stijging komende periode gewoon verder zal gaan.

Doordat de dag candle van gisteren boven 799.50 is gesloten, is er een V-vormige bodem afgerond en hebben we een nieuw long target met een koersdoel dat ligt bij de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal op 810. Dit target blijft geldig zolang de AEX op dagbasis boven 799.50 blijft.

Sluit de dag candle onder 799.50, dan staat er een potentiële top op de daggrafiek en gaan we aankomende week kijken of deze bevestigd gaat worden, maar op dit moment lijkt het alleen maar omhoog te kunnen.