AEX dag analyse

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 12:59

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 795en dat is 3 punten hoger als de slotstand gisteren. De future is aangekomen bij de onderste lijn van het stijgend trendkanaal en staat voor de keuze om te draaien, of te breken...

De dag candle van gisteren is wederom een groene en daarmee is potentiële bodem bevestigd. Daarnaast is de Body van de candle door de middellijn van de banden en de ema10 gebroken en dat is een sterk teken. Doordat de middellijn horizontaal beweegt, is de kans groot dat we nu weer opveren naar de bovenste bollinger band die momenteel ligt rond 802.

Echter, ligt er nog een pittige weerstand die zal moeten worden uitgenomen en dat is de onderste lijn van het stijgend trendkanaal. Doordat de koers hier afgelopen vrijdag uit is gezakt zal deze lijn nu weerstand aan de index bieden en zullen de verkopende partijen gaan proberen hier een top te plaatsen. Steun ligt er op de middellijn van de banden op 790, weerstand vinden we bij de onderste lijn in de zone 795/797.

Vind er draai plaats en de AEX sluit onder de middellijn van de banden (790), dan staat er een potentiële top op de daggrafiek en gaan we vervolgens kijken, of deze word bevestigd met een doorbraak van de kantelzone 785/783. Bij een slotstand boven 797, keert de AEX terug in het kanaal en zal deze doorbraak morgen bevestigd moeten worden met wederom een candle binnen het kanaal om vervolgens verder te kunnen stijgen naar aas eerste de topzone 799/804 en vervolgens naar de bovenste lijn van het kanaal die momenteel ligt op 815 en elke dag zo'n 2 a 3 punten oploopt.