AEX dag analyse

Gepubliceerd op 24 september 2021 om 09:36

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 799 en dat is 2 punten lager als de slotstand van gisteren. De AEX is gisteren verder hersteld en voor het eerst in de geschiedenis boven de 800 puntengrens gesloten....

De dag candle van gisteren is door de onderste lijn van het stijgend trendkanaal gebroken en daarmee is de neerwaartse uitbraak van vorige week een valse geworden. De terugkeer binnen het kanaal zal vandaag nog wel bevestigd moeten worden met wederom een candle slot binnen het kanaal (boven 797).

Na de terugkeer binnen het kanaal werd de index meteen verder omhoog gebracht tot aan de bovenkant van de topzone 799/804. Daarmee is de volledige correctie teruggedraaid en is het de nu vraag, of de index gaat uitbreken, of dat er een dubbele top word geplaatst.

De huidige candle begint als een rode, zakt de AEX vandaag verder en sluiten we vanavond onder 797, dan staat er een potentiële top op de daggrafiek en gaan we volgende week kijken, of deze word bevestigd, of dat er een hogere bodem word geplaatst.

Bij een doorbraak en een slotstand boven 804.50, gaan we volgende week verder naar de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal deze ligt momenteel op 817 en loopt per handelsdag zo'n 2 punten op.