AEX dag analyse

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 09:49

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 795 en dat is 4 punten hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag. De index is weer uit het stijgend trendkanaal gezakt waarmee er een dubbele top is geplaatst op de daggrafiek...

De dag candle van vrijdag is een Bearisch Engulfing geworden en dat is een potentieel toppatroon. Zakt de AEX vandaag verder en sluit de future vanavond onder de middellijn van de bollinger bands (790), dan word de top bevestigd en komt er een nieuw shortsignaal op basis van de daggrafiek. Doordat de banden horizontaal bewegen, ligt het eerste short target (onder 790) bij de onderste band in de zone 780/778.

Echter, doordat de middellijn ook horizontaal beweegt, is het een serieus steunniveau en zou er op dit punt een hogere bodem geplaatst kunnen worden waarmee er met het extra aanloopje alsnog een doorbraak van de onderste lijn kan worden geforceerd. De onderste lijn van het kanaal bevind zich op dit moment op 799/800, sluit de future er vanavond boven, dan staat er een potentiële hogere bodem en zal men vervolgens door de topzone moeten breken om deze te bevestigen.

Het eerste steunniveau ligt in de zone 790/788, zolang de AEX daarboven beweegt ga ik ervan uit dat er een hogere bodem geplaatst zal worden en dat er uiteindelijk een doorbraak van de topzone zal plaatsvinden. Zakken we door de middellijn, dan geeft dat een verkoopsignaal naar de kantelzone 785/783 en daaronder de onderste band in de zone 780/778 daar word het draaien, of breken.