AEX dag analyse

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 09:38

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 759 en dat is 2 punten hoger als de slotstand van gisteren. De index heeft gisteren een nieuwe low gezet en heeft daarbij het middellange target 755/750 gehaald...

De dag candle van gisteren is een rode en daarmee was de opleving van vrijdag maar van zeer beperkte aard. Aanvankelijk leek het er vrijdag even op dat we eerst een Bounce zouden krijgen en daarna naar de zone 755/750 zouden zakken, maar de index heeft anders besloten en is eerst doorgezakt naar de onderste lijn van het stijgend trendkanaal uit de weekgrafiek.

Nu deze gehaald is word het aanzien wat er de komende dagen gaat gebeuren. Breekt de index door de onderste lijn en gaat de dalende trend versnellen, of krijgen we nu wel een Bounce voor een lagere top?

Als we naar de candle van gisteren kijken, dan zien we dat deze onder de onderste band is gesloten en dat geeft aan dat we niet ver verwijderd zijn van een Bounce, of op zijn minst een consolidatie om de koers te laten terugkeren binnen de banden. Daarnaast is de onderste lijn van het kanaal steeds een punt geweest waar de kopende partijen in actie kwamen, dus verwacht ik dat we de komende dagen rond het huidige niveau een (tijdelijke) bodem kunnen verwachten.

De eerste weerstand op basis van de daggrafiek ligt in de zone 760/762. Bij een doorbraak kunnen we door naar de dalende toppenlijn in de zone 767/770 daar ligt het eerste belangrijke kantelpunt.

Zakt de AEX door de zone 755/750, dan zou dat een zwak teken zijn en gaan we verder omlaag. Het eerste target is het 123,6% fibo van de beweging 804/755 in de zone 745/740.