AEX dag analyse

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 09:50

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 765 en dat is 5 punten lager als de slotstand van gisteren. De index is na de forse dalingen van de afgelopen periode gisteren wat hersteld en aangekomen bij de dalende toppenlijn...

De dag candle van gisteren is een na een lange tijd weer eens een sterke groene en dat betekent dat er een potentiële bodem op de daggrafiek is geplaatst. De candle staat precies op de onderste lijn van het stijgend trendkanaal uit de weekgrafiek en daarmee willen de kopende partijen de stijgende trend op weekbasis intact houden. 

Stijgt de AEX vandaag verder en sluit de huidige dag candle vanavond boven de zone 772/775, dan word de bodem bevestigd en gaan we de komende periode kijken, of er een lagere top geplaatst gaat worden, of dat de correctie voorbij is.

Echter, zullen de kopende partijen dan wel de dalende toppenlijn uit moeten nemen. Zolang hier geen doorbraak plaatsvind blijft er een zeer sterke dalende trend en zou de opleving van gisteren ook weer van tijdelijke aard kunnen zijn geweest.

Zakt de AEX vandaag terug en sluit de huidige dag candle onder de zone 760/757, dan staat er een potentiële lagere top op de daggrafiek en zal deze morgen met een doorbraak van de onderste lijn van het kanaal moeten worden bevestigd.