AEX dag analyse

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 09:38

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 776 en dat is gelijk aan de slotstand van gisteren. De index is gisteren verder hersteld en heeft daarmee opnieuw een bodem geplaatst op de onderste lijn van het stijgend trendkanaal uit de weekgrafiek...

De dag candle van gisteren is een forse groene die door de dalende toppenlijn is gebroken en dat is een sterk teken. Nu er een bodem is bevestigd op de onderste lijn van het stijgend trendkanaal gaan we de komende periode kijken, waar er eventueel een lagere top geplaatst kan gaan worden. ik verwacht op dit moment nog niet dat alle kou uit de lucht is en we een nieuwe Bull Rally krijgen.

Om de weerstandsniveaus te bepalen heb ik de fibo aangepast naar de nieuwe low, deze loopt nu tussen de beweging 804/751. Gisteren is de AEX door het 38,2% fibo gebroken en gaan versnellen naar het 50% fibo in de zone 777/780. Hier ligt voor vandaag de eerste weerstand. Bij een doorbraak word de Rebound weer wat sterker en gaan we door naar het 61,8% fibo in de zone 783/785 met een uitschieter naar 787/788 om het oude openingsgap van vorige week maandag te sluiten. Mochten we daar aankomen verwacht ik daar een pittige weerstand een reële kans op een top.

Vind er vandaag vanaf de huidige zone een draai plaats en de AEX sluit vanavond onder de zone 766/765, dan staat er een potentiële lagere top op de grafiek en gaan we aankomende maandag kijken, of deze bevestigd gaat worden.