AEX dag analyse

Gepubliceerd op 20 oktober 2021 om 10:07

AEX daggrafiek:

Goedemorgen de AEX staat op dit moment op een stand van 803 en dat is een puntje hoger als de slotstand van gisteren. De future heeft afgelopen nacht een nieuwe All Time High gezet op 805.55. Word dit 'de' top, of gaan we nog verder omhoog???

De dag candle van gisteren is een Bullisch Engulfing en dat is een potentieel bodempatroon. De Body van de candle is door de weerstand op 802 gebroken en daarmee is er een V-vormige bodem afgerond op de daggrafiek. Deze zal vandaag nog wel bevestigd moeten worden met een dagslot boven de topzone 799/804. In dt geval komt er een nieuw lange termijn target dat ligt in de zone 835/840 waar ook het 161,8% fibo ligt van de correctie 750/804.50. 

Echter, is er nog een belangrijk tussenliggend target waar ik me in eerste instantie op ga richten en dat is de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal uit de weekgrafiek. Deze ligt momenteel op 820 en loopt elke handelsdag ongeveer een punt op, dit zal het middellange termijn target worden, mits de AEX boven de topzone blijft. Bij de bovenste lijn word het vervolgens kijken, of de index weet uit te breken en de trend kan gaan versnellen, of dat er opnieuw een top word geplaatst gevolgd door een daling naar de onderste lijn zoals dat de laatste maanden steeds het geval was.

De AEX zal nu wel stand moeten houden boven de topzone 799/804 op dagbasis, sluit er een dag candle onder de zone dan zou er een potentiële top staan. Deze zou bij een daling onder de zone 795/792 worden bevestigd.