AEX dag analyse

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 09:12

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 802 en dat is zo'n 3 punten lager als de slotstand van gisteren. De index heeft gisteren wederom een nieuwer ATH op de borden gezet, maar plaatst tegelijkertijd op de daggrafiek een potentiële top...

De dag candle van gisteren is ondanks de nieuwe High een Doji geworden en dat is een teken van twijfel, zakt de index vandaag en sluit de future vanavond onder de topzone dan word de Doji een toppatroon.

Het is de kopende partijen gisteren nog wel gelukt om de future boven de topzone te houden, maar het feit dat de winst eerder op de dag een paar punten meer was, is toch een teken dat er partijen zijn met hoogtevrees en winstnemingen.

Het gaat er vandaag dan ook om spannen, of de kopende partijen de AEX boven de zone 804/799 kunnen houden, bij een doorbraak van 799 verzwakt de handel en verwacht ik meer winstnemingen richting de zone 795/792 en bij een doorbraak van 792 naar de kantelzone 785/783.

Houd de index vandaag toch stand boven in, of boven de topzone, dan blijft het huidige longsignaal van kracht en kunnen we de komende periode verder omhoog naar het 123,6% fibo en de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal in de zone 817/821. Daar word het vervolgens draaien of breken voor de index.