Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX dag analyse

Gepubliceerd op 22 november 2021 om 10:00

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 822 en dat is een puntje lager als de slotstand van afgelopen vrijdag. De index is na de expiratie teruggezakt tot aan de onderste lijn van de stijgende wig en staat nu voor de keuze om te draaien, of te breken...

De dag candle van afgelopen vrijdag is een rode en daarmee is de Doji van donderdag een toppatroon geworden. De AEX is daarmee teruggevallen tot aan de ema10 en de onderste lijn van de stijgende wig. Nu is het de vraag wat er verder gaat gebeuren...?

Het eerste scenario is een hogere bodem, stijgt de index vandaag en sluit de huidige dag candle vanavond boven 825, dan staat er een potentiële hogere bodem op de daggrafiek en gaan we morgen kijken, of deze bevestigd zal worden met een doorbraak van de topzone 828/829. In dat geval kunnen we verder omhoog naar het koersdoel van de V-vormige bodem in de zone 835/840 de komende periode.

Het tweede scenario is een tijdelijke consolidatie, zoals we kunnen zien beweegt de ema10 nu horizontaal en dat kan een teken zijn dat men wil gaan proberen de AEX boven de middellijn van de banden te houden om zo een daling van de wig te voorkomen. Hiervoor zal de AEX de komende periode op dagbasis tussen de steunzone 818/817 en het 138,2% fibo op 825 moeten blijven.

Het derde scenario is een verdere daling, bij een doorbraak van 817 word het shortsignaal sterker en gaan we verder naar het 23,6% fibo van de beweging 751/829 in de zone 812/810. Daar ligt het volgende kantelpunt en word het opnieuw draaien, of breken voor de index. Bij een draai staat er een hogere bodem. Zakken we onder 810, dan gaan we naar de zone 805/799. De komende periode zal duidelijk moeten worden welke van deze scenario's het gaat worden.


«   »