AEX dag analyse

Gepubliceerd op 26 november 2021 om 09:33

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 790 en dat is ruim 17 punten lager als de slotstand van gisteren. De future is afgelopen nacht flink gezakt nadat de WHO bekend heeft gemaakt dat er een nieuwe Covid-variant is gevonden....

Als eerste kijken we even naar de dag candle van gisteren, dit is een kleine rode Doji en heeft weinig betekenis gezien de lage volumes waar we gisteren mee te maken hadden. Veel interessanter is de huidige dag candle. In Azië staan de Nikkei en de HSI inmiddels zo'n 3% in de min en dat heeft de onze futures mee omlaag getrokken. 

Het heeft ervoor gezorgd dat de AEX door de steunzone 804/799 is gezakt en is aangekomen bij het 50% fibo van de opwaartse beweging 751/829 op 790. Dit is nog maar een paar punten verwijderd van de onderste lijn van het stijgend trendkanaal, de zone 785/780. En aangezien het vandaag vrijdag is, word het spannend, of de AEX binnen het kanaal blijft, of dat er een trendbreuk zal plaatsvinden.

Nu staat de future op een potentieel steunniveau en doordat er bij de opening een flink Gap gaat ontstaan naar de slotstand van gisteren, zullen we vanaf het huidige niveau rekening moeten houden met een Bounce. Daarnaast zien we ook de RSI nu een fractie onder de 30 staan wat aangeeft dat de AEX Oversold begint te raken.

Het eerste weerstandsniveau is de bodem van afgelopen woensdag in de zone 792/796. Breekt de AEX hier doorheen, dan hebben we een Intraday bodem en komt er een longsignaal naar de oude steunzone 799/804 die nu waarschijnlijk voor weerstand zal zorgen. Mocht de huidige dag candle vanavond onder de zone 799/804 sluiten, dan komt het target van de V-vormige bodem te vervallen. Sluit de AEX er boven, dan staat er een potentiële bodem op de daggrafiek en gaan we maandag verder kijken.

Zakt de AEX door het 50% fibo op 790, dan gaan we eerst short naar de onderste lijn van het stijgend trendkanaal en het 61,8% fibo in de zone 785/780. Daar verwacht ik dat de kopende partijen zeker in actie zullen komen en kunnen we een Bounce verwachten naar 790 en daarboven naar de zone 792/796.