AEX dag analyse

Gepubliceerd op 29 november 2021 om 10:26

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 790 en dt is zo'n 9 punten hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag. De index is aangekomen bij de onderste lijn van het stijgend trendkanaal uit de weekgrafiek...

De dag candle van afgelopen vrijdag is een rode die we het afgelopen jaar nog niet vaak hebben gezien. Daarnaast is de candle onder de onderste lijn van het stijgend trendkanaal uit de weekgrafiek gesloten en dat betekent dat er op de middellange termijn een trendbeuk heeft plaatsgevonden. Echter, zien we dat tegelijkertijd de RSI even onder de 30 is geweest, wat betekent dat de index Oversold is geraakt en dat het tijd is voor een Bounce. Dit heeft ervoor gezorgd dat de future afgelopen nacht meteen is teruggekeerd in het kanaal waarmee de uitbraak een valse geweest zou kunnen zijn. De komende dagen zal moeten uitwijzen, of de stijgende trend vanaf dit punt word hervat, of dat we slechts een Bounce maken voor een lagere top en een vervolg van de daling krijgen.

Het kantelpunt vinden we de komende dagen in de zone 785/783. Boven deze zone beweegt de AEX zich binnen het kanaal en zijn we bezig met een Rebound tot aan de dalende toppenlijn die vandaag ligt in de zone 799/804. Bij een doorbraak van deze zone op dagbasis staat er een bodem en word het longsignaal sterker. Targets zijn in dat geval, 808, de zone 810/812 en daarboven de slotstand van afgelopen donderdag op 815 om het Gap te sluiten.

Zakt de koers door de zone 785/783, dan staat er een lagere top en gaat het shortsignaal verder. Eerste short target is het 61.8% fibo rond 780 met een uitschieter naar de zone 778/773.50. Bij een dagslot onder 773.50 word het shortsignaal sterker en gaan we versnellen naar de bodem van begin oktober in de zone 760/750. Daar ga ik verder kijken.