AEX dag analyse

Gepubliceerd op 1 december 2021 om 09:18

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 785 en dat is zo'n 8 punten hoger als de slotstand van gisteren. De index heeft gisteren steun gevonden in de zone 778/775 en veert nu op richting de dalende toppenlijn...

De dag candle van gisteren is net als bij de Dax een Bearisch Engulfing, maar ook hier is er sprake van een lange steel aan de onderkant waarmee het ook een Hammer zou kunnen zijn. De huidige candle is een groene en daarmee lijkt het er vooralsnog op dat men gaat proberen een Rebound te starten. Daarnaast zien we dat er in de RSI een hogere bodem word geplaatst en de future gisteren een lagere Low. Dit betekent positieve divergentie en dat is vaak een voorteken van een (tijdelijke) bodem.

De eerste weerstand ligt bij het huidige niveau in de zone 783/785. Breekt de index hier doorheen, dan staat er een Intraday bodem en kunnen we verder naar de dalende toppenlijn die vandaag ligt in de zone 792/796. Daarboven gaan we door naar de kantelzone 799/805. Bij een doorbraak van 805 op dagbasis stopt het shortsignaal en verwacht ik een verdere stijging naar minstens 815 voor de komende periode.

Zover is het nu nog niet, voorlopig vind deze opleving nog steeds plaats binnen de dalende trend en spreken we van een Rebound waarbij we mogelijk opzoek gaan naar een lagere top.