Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Dax beurspraatje van de week

Gepubliceerd op 7 december 2019 om 13:51

Dax beurspraatje van de week

De Dax is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 13185 en dat zo'n 50 punten lager dan het slot van vorige week vrijdag. De Dax heeft hiermee afgelopen week slechter gepresteerd dan andere indices wereldwijd...

In tegenstelling tot de AEX beweegt de Dax op week basis nog steeds in een zijwaartse range. De candle's an de afgelopen 4 weken staan allemaal naast elkaar en bevatten kleine body's en lange sprieten. Het toont aan dat er veel onzekerheid is onder beleggers. Heel raar is dit niet. Als we kijken naar de candle's ervoor dan zien we dat de Dax in slechts 5 weken tijd zo'n 1600 punten is gestegen en dat is och zo'n 12%. Dan is een paas op de plaats wel zo logisch, lijkt me. 

De candle zoals afgelopen week geproduceerd is noemen we een 'hanging man' en is een potentiële top. Daalt de Dax komende week dan word dit toppatroon afgerond. Toch heb ik er zo mijn twijfels over of we gaan dalen. Ten eerste presteren de andere indices gewoon goed en omdat de candle zowel de ema10 als het 23,6% fibo afgelopen week heeft terug getest zou het ook zomaar een hammer kunnen zijn. Stijgt. de Dax komende week, dan kunnen we inderdaad spreken van een bodempatroon. 

De eerste weerstand is de zone ligt waar de Dax zich op dit moment in begeeft, namelijk 13180/13200. Word dit niveau komende week opwaarts doorbroken dan komt er een longsignaal. 

Zou de Dax weer onder de 13080 belanden, zou dat een draai betekenen en moeten we meer naar het Zuiden gaan kijken voor targets. Mijn voorkeur gaat uit van een verdere stijging, ook gezien het feit dat het December is en dat meestal een rally maand is.


«   »