Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 13 december 2019 om 10:57

Dax daggrafiek:

Goedemorgen de Dax index staat op dit moment op een stand van 13375 en dat is zo'n 150 punten hoger dan de slotstand van gisteren...

De Dax future si afgelopen nacht flink opgelopen na een handelsdeal tussen China en de VS en de Britse verkiezingen. Het hoogste punt van future was 13460 en dat is slechts 140 punten verwijderd van de ATH uit 2018. 

De candle van vandaag stond een stuk Bove de bovenste lijn van de bollinger bands en daarmee is het niet meer dan logisch dat de index nu een stukje terug zakt. Ook staat er een flink opwaarts gap open naar 13220, er bestaat dus een kans dat deze nog gesloten gaat worden. Steun ligt er op het 23,6% fibo rond 13325 en daaronder rond 13300/13250.

Dax 1H-grafiek:

Als we inzoomen op de daggrafiek van de Dax dan zien we dat de koers wat onder druk staat op dit moment. Het ziet er naar uit dat de index wat moet afkoelen van de stijging van afgelopen nacht. De volumes zijn vandaag wederom laag zoals we dat de hele week al zien. Ik denk dat een hoop grote beleggers zoals banken en pensioen fondsen hun boeken al aan het sluiten zijn. Lage volumes hoeven geen rede te zijn voor weinig beweging, integendeel zelfs. Door lage volumes is het juist vrij eenvoudig om met een lage liquiditeit een grote beweeg tot stand te brengen.

Zolang de Dax boven de 13300 beweegt ga ik ervan uit dat we de komende periode verder omhoog gaan.Mijn eindejaars target is al maanden 13500/13600 en daar blijf ik bij. Een tijdelijke daling naar 13250 sluit k echter niet uit, dit gezien het gap wat nog open staat.

 

Wil jij elke dag long & short signalen ontvangen op de AEX, Dax en Nasdaq? Neem dan voor slechts E30,- per maand een abonnement op de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor meer informatie stuur een mail naar info@beurspraatje.nl


«   »