Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Dax beurspraatje van de week

Gepubliceerd op 15 december 2019 om 11:15

Dax beurspraatje van de week

De Dax is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 13311 en dat ruim 125 punten hoger dan de slotstand van afgelopen week. De Dax zette binnen een week zowel een nieuwe low op 12880 als een nieuwe high op 13460, om vervolgens net boven de 13310 te sluiten...

Na weken in een zijwaarts patroon te hebben bewogen was er afgelopen week dan eindelijk een uitbraak. Eerst op maandag een neerwaartse  doorbraak door de 13140 om vervolgens op dinsdag vanaf de bodem op 12880 weer op te veren en op donderdag opwaarts door de 13200 te breken. Hiermee werd de neerwaartse doorbraak uit de range een valse en kwam er een beweging in tegengestelde richting. Dit zien we de laatste tijd steeds vaker bij de indices. In dit geval was de daling een koopsignaal voor handelaren en was dit extra kapitaal nodig om een doorbraak door de 13200 te forceren. Met de leden hebben we wederom een mooie swing trade kunnen doen en met een winst van zo'n 140 punten gesloten.

Als we gaan kijken naar de weekgrafiek zien we dat met deze daling de ema10 opnieuw is getest als steun. Daarnaast is er nu een stijgende bodemlijn ontstaan waar de Dax al meerdere keren steun heeft gevonden vanaf afgelopen Augustus. Zolang de index  boven deze lijn koerst is er op week basis een opwaartse trend en is de Dax onderweg naar de top uit Januari 2018 die ligt rond 13600.

Hiermee kan de consolidatie van afgelopen weken worden gezien als een correctie in tijd, binnen de sterke opwaartse trend die afgelopen Augustus gestart is.

Voor komend jaar verwacht ik een doorbraak van de top op 13600 en een verdere stijging naar 15000 waar we ook de de bovenkant van het lange termijn stijgingskanaal vinden.

 

Wil jij elke dag long & short signalen ontvangen op de AEX, Dax en Nasdaq? Neem dan voor slechts E30,- per maand een abonnement op de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor meer informatie stuur een mail naar info@beurspraatje.nl


«   »