Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 13 januari 2020 om 10:29

Dax daggrafiek:

Goedemorgen de Dax staat op dit moment een stand van 13510 punten en dat is zo'n 25 punten hoger dan de slotstand van afgelopen vrijdag. De Dax probeert boven de uitgenomen range een hogere bodem te plaatsen...

Afgelopen vrijdag daalde de Dax en leek het er even op of de index weer terug zou zakken in de range, maar gelukkig wist de Dax er boven te blijven en hield de uitbraak stand. Een terugkeer in de range zou het technische beeld namelijk behoorlijk veranderen. Valse uitbraken worden vaak afgestraft met een daling.

Steun ligt er bij de bodem van afgelopen vrijdag rond 13460 en daaronder bij de bovenkant van de range rond 13400. Weerstand ligt er bij 13550 en 13600.

Dax 1H-grafiek:

Als we inzoomen op de uurgrafiek zien we dat de koers van de Dax beweegt in een driehoek. Bij een uitbraak aan de onderkant word het patroon afgerond als toppatroon. Wellicht dat de range in dat geval dan toch nog terug getest gaat worden. Lukt het de Dax om in de range te blijven en er aan de bovenkant uit te breken dan gaat de index verder omhoog richting de top van vorige week rond 13550. Zolang de Dax in de driehoek beweegt is het beeld neutraal en kan het nog beide kanten opgaan.