Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Dax beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 1 juni 2020 om 15:25

Dax beurspraatje van het weekend

Goedemiddag, de Dax future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 11590 en dat is zo'n 900 punten hoger als de slotstand van 30 April. Hiermee is de index aangekomen bij de oude stijgende bodemlijn van de bullmarket en vinden we rond dit niveau  de ema's 10 en 50 en de middellijn van de boilinger bands op de maandgrafiek.

Komende maand zal moeten uitwijzen of we hier een lagere top krijgen en daarmee het oude trendkanaal is terug getest als weerstand, of dat de Dax er door weet te breken en we daarmee de komende maanden verder omhoog gaan...

De maandgrafiek hierboven laat de gehele bullmarket vanaf begin 2009 zien. De oranje lijn is de oude stijgende bodemlijn waar de index gedurende de gehele bullmarket steeds steun op vond tijdens een correctie. Tot afgelopen Maart toen zakte de index erdoor en kregen we een hele diepe correctie tot ruim onder het 50% fibo van de totale bullmarket beweging. Vervolgens werd de index terug gebracht tot boven het 38,2% fibo waar de maand candle van Maart uiteindelijk is gesloten.

Vanaf dat punt is de Dax weer opgelopen tot het huidige niveau en is er een nieuwe minder steile bodemlijn in de maandgrafiek ontstaan. Daarmee is de correctie die we achter de rug hebben technisch gezien slechts een ''normale'' correctie geweest binnen de stijgende uptrend en zitten we op basis van dit timeframe ook nog niet in een 'bearmarkt'. Daarvoor had er namelijk een maandcandle onder het 50% fibo moeten sluiten en dat is niet gebeurt. Dit wil overigens niet zeggen dat de Dax vanaf nu weer naar de bovenste lijn van het kanaal gaat, we zijn namelijk aangekomen bij zware weerstand die daarvoor eerst zal moeten worden uitgenomen.

Deze weerstandszone ligt tussen grofweg 11400 en 12000 en bestaat de oude stijgende bodemlijn, de ema10, de ema50 en de middellijn van de boilinger bands, die allemaal vrijwel vlak in de grafiek liggen en daarmee een pittige weerstand vormen. Breekt de Dax komende maand door deze niveau's heen, dan is de meeste kou wel uit de lucht en verwacht ik dat we richting het einde van het jaar richting de 13500 en wellicht wel hoger kunnen. 

Tot die tijd is het heel goed mogelijk dat er bij een van bovengenoemde niveau's een lagere top tot stand komt en de daling zich alsnog voortzet. Een belangrijk niveau wat ik daarvoor komende maand in de gaten hou is het 23,6% fibo rond 11400, hier moet de Dax 31 Juni boven sluiten om de druk omhoog erop te houden. Bij een maand slot onder dit niveau neemt de kans op een daling toe. Zolang de Dax in de zone 11400/12000 beweegt is het erg onzeker en zullen kopers en verkopers ongeveer even sterk blijven.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl

 


«   »