Dax beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 14 juni 2020 om 15:28

Dax weekgrafiek:

De Dax future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van precies 12000 en dat is ruim 750 punten lager als de slotstand van vorige week vrijdag. De Dax heeft daarmee een (voorlopige) top geplaatst net onder de 13000 punten en bij het 76,4% fibo van de totale correctie....

Vorige week steeg de Dax zo'n 1200 punten, afgelopen week daalde de index ruim 750 punten. Het zijn bijzonder grote maar vooral felle bewegingen waar we de afgelopen maanden mee te maken hebben. Sinds de coronacrisis is het handelen op de financiële markten erg veranderd vind ik zelf, de markt is veel grilliger geworden. Het beste kun je dit zien aan de grootte van de candle's vanaf eind Februari staan er bijna alleen maar grote lange candle's in de weekgrafiek, iets wat daarvoor nauwelijks of niet voorkwam. Dit is overduidelijk het werk van de centrale banken die elke maand honderden miljarden in de markt blijven pompen. Daardoor is er dus meer liquiditeit in de markt en zijn de bewegingen veel groter. Waarschijnlijk zal dit de komende jaren ''het nieuwe normaal gaan worden''. Het is dus erg belangrijk dat je altijd met een stoplos handelt en probeer ook zo min mogelijk posities overnight mee te nemen, intraday zijn de bewegingen goot genoeg om een goed rendement te behalen en voor swingtrades moet je in deze markt vaak met hele ruime stoplosses werken.

Vorige week schreef ik in de weekend update van de Dax dat alle seinen op groen stonden voor een verder vervolg naar 13400/13500. Toch stopte de opmars van de Dax afgelopen week net onder de 13000 punten. Hier ligt de bovenkant van een oude range uit 2018 waar de index zich een langere periode in heeft bewogen en ronde getallen zijn vaak niveau's waar winst word genomen en toppen ontstaan. 

Toch zien we ook bij de Dax dat de daling tot nu toe slechts een correctie is binnen de stijgende trend, de index heeft de doorbroken ema's terug getest en zou vanaf dit punt een nieuwe opgaande beweging kunnen opstarten. Het laagste punt van de future lag afgelopen week rond 11800 en dat is nog zo'n 200 punten verwijderd van het 61,8% fibo van de totale correctie die ligt op 11600, daar staat tevens nog een gap open van het Pinksterweekend, dit gap zou aankomende week nog gesloten kunnen gaan worden waarmee het 61,8% fibo direct zou worden terug getest als steun. De index zal op basis van de weekgrafiek op vrijdag weer boven de 12000 moeten sluiten, anders is er sprake van een trendbreuk.

Zakt de Dax komende week blijvend door 11600/11500, dan verwacht ik een diepere correctie naar 11000/10900 en mogelijk zelfs naar 10400/10200 de komende weken. Ook dit zal sterk afhangen van het nieuws en de economische cijfers de komende week. 

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl