Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 13 juli 2020 om 10:43

Dax weekgrafiek:

Goedemorgen, de Dax future staat op dit moment op een stand van 12720 en dat is zo'n 100 punten hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag. De Dax future is behoorlijk opgelopen na een sterk slot op Wallstreet afgelopen vrijdag....

De kopende partijen hebben afgelopen week een belangrijke overwinning geboekt, het is men namelijk gelukt om de dalende toppenlijjn uit de weekgrafiek uit te nemen en daarbij boven de stijgende bodemlijn te blijven.

Daarmee blijft de stijgende trend intact en kunnen we ons gaan richten op een verdere stijging de komende weken naar 13400/13500 waar de Dax nog een gap open heeft staan uit Februari. Voorwaarde is wel dat de Dax nu boven 12700 blijft. Een weekslot onder dat niveau zou een top betekenen, in dat geval ga opzoek naar shorttargets, maar daar is vooralsnog geen aanleiding voor.

Dax daggrafiek:

Afgelopen week heb ik een aantal keren verteld dat de Dax weerstand ondervond bij de bovenste lijn van de boilinger bands die horizontaal in de grafiek lag. Door de consolidatie van afgelopen week is de lijn omhoog gekruld waardoor er nu weer opwaartse ruimte is gecreëerd. 

Wel zullen de kopende partijen daarvoor de onderste lijn van het stijgend kanaal moeten doorbreken. Deze vinden we de komende dagen tussen 12850/12900. Een doorbraak door deze weerstand betekent een aanval op de top van begin Juni rond 12940/12950. Echter zullen we vandaag rekening moeten houden met een gapfill naar 12650/12630, zolang dat gap open staat verwacht ik nog geen doorbraak.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl