Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 25 augustus 2020 om 09:21

Dax daggrafiek:

Goedemorgen, de Dax future staat op dit moment op een stand van 11160 en dat is zo'n 100 punten hoger als de slotstand van gisteren. De Dax is afgelopen door de weerstand op 13100 gebroken en heeft vervolgens de weerstand op 13200 getest....

De dag candle van gisteren is een grote groene die de dalende wig heeft afgerond als omkeerpatroon. Het koersdoel van de wig ligt bij de top van 21 Juli rond 13300/13350 en blijft geldig zolang de Dax boven 13000 blijft bewegen op dagbasis.

Inmiddels is de koers afgelopen nacht alweer een stuk verder opgelopen, dit heeft met de uitbraak van de 13000 te maken. Doordat hier een hele tijd onder hebben bewogen en er nu toch structureel doorheen lijken te breken geeft dat een koopsignaal aan veel algo's. Na zo'n uitbraak volgt er meestal een beweging van zo'n 3% tot 5%. In dit geval zou de Dax dan naar 13350 en mogelijk naar 13500/13550 kunnen de komende dagen.

Het enige wat de opmars van de Dax vandaag zou kunnen onderbreken is de bovenste lijn van de banden, deze beweegt volledig horizontaal en is daardoor een weerstandsniveau. We doen er dus verstandig aan om dit in de gaten te houden.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl