Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 10:32

Dax daggrafiek:

Goedemorgen de Dax future staat op dit moment op een stand van 13970 en dat is zo'n 70 punten lager als de slotstand van afgelopen vrijdag. De future heeft afgelopen nacht een top gezet en is vervolgens gaan zakken....

Zoals ik gisteren al aangaf in de weekend update, zat er bij de Dax een daling aan te komen, de volledige dag candle van afgelopen vrijdag staat boven de bovenste bollinger band en dat houd een koers nooit lang vol. Daarnaast was er ook sprake van een opwaartse doorbraak van de stijgende wig en ook dat loopt in de meeste gevallen niet goed af, omdat een wig een omkeerpatroon is en bij een stijgend exemplaar een daling hoort.

Nu de koers is teruggekeerd binnen de banden en de stijgende wig ga ik vandaag kijken wat men van plan is. Krijgen we slechts een dipje en gaan we verder omhoog, of was deze uitbraak van de wig een valse en komt er een beweging in tegengestelde richting?

Om te bepalen waar we naartoe kunnen bij een verdere daling heb ik een fibo geplaatst over de gehele lengte van de stijgende wig 13035/14140. Het eerste steunniveau het 23,6% fibo vinden we rond 13875, zolang we daar op dagbasis boven blijven spreken we van een dip en verwacht ik ergens tussen 13910/13840 een hogere bodem. Bij een dagslot onder het 23,6% fibo word het anders en gaan we veder omlaag. Sluit de index vandaag boven 14000, dan staat er een potentiële hogere bodem die da morgen bevestigd zal moeten worden met wederom een stijging.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl