DAX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 4 maart 2021 om 10:47

DAX daggrafiek:

Goedemorgen, de Dax future staat op dit moment op een stand van 13960 en dat is zo'n 120 punten lager als de slotstand van gisteren. De kopende partijen hebben de index gisteren teruggebracht tot net boven de weerstandszone 14135/14160, maar kwamen vervolgens van de koude kermis thuis....

Dat heeft er alles mee te maken dat de Amerikaanse indices gisteren voor de tweede dag op rij in het rood zakte en dan met name in de techsector gaat het nu hard. Veel handelaren nemen daar nu winst op en kopen daar bijvoorbeeld banken en verzekeraars voor terug, omdat de rentes stijgen. Dat is dan ook de reden waarom de Dow-Jones er nog steeds sterk bij ligt, de index heeft een aantal grote banken en de waarderingen in deze index worden anders gewogen en dat geeft een vertekend beeld. Ook in Azië zakken de belangrijkste indices momenteel zo'n 2 tot 2,5% en dat geeft toch wel aan dat de dalingen breed gedragen geworden en dat we moeten oppassen voor een versnelling naar het zuiden.

De dag candle van gisteren is een grote inverted hammer welke is geplaatst tegen de weerstandszone 14135/14160 en dat betekent een potentiële top. Daarnaast is de candle onder de steunzone 14015/14000 gesloten en dat is toch echt wel een teleurstelling voor de kopende partijen kan ik me zo voorstellen.

Nu is het zo dat we al wekenlang zijwaarts bewegen in twee ranges, de eerste is 13790/14015 en daarboven 14000/14160. Zolang we daar tussen bewegen op basis van de daggrafiek hecht ik minder waarde aan de top en bodem candle's omdat we bovenal eigenlijk gewoon zijwaarts bewegen en in een periode zitten waarin kopers en verkopers ongeveer even sterk zijn. Pas als er een definitieve doorbraak plaatsvind aan de boven, of onderkant op de daggrafiek dan verwacht ik dat we weer een duidelijke middellange termijn trend krijgen.

Voor dit moment zijn we weer terug in de bekende range 14015/13790 en zouden we weer naar de steun kunnen afzakken. Daar ga ik dan kijken, of er inmiddels genoeg verkopers zijn om de range te verlaten, of dat we gewoon weer draaien.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl