Dax beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 10:52

Dax daggrafiek:

Goedemorgen, de Dax future staat op dit moment op een stand van 14415 en dat is zo'n 25 punten lager als de slotstand van gisteren. De index heeft stand gehouden boven de oude weerstandszone 14160/14135 en daarmee is de uitbraak definitief geworden...

De dag candle van gisteren is een hammer waarvan de body volledig boven de bovenste bollinger band is gesloten en dat is een teken van kracht. Echter, is het wel zo dat de koers nu voor de tweede dag op rij boven de banden is gesloten en daarmee de kans op een daling, of tijdelijke consolidatie steeds groter word. Gisteren zagen we al dat de koopkracht minder werd waardoor de index niet door de 14500 wist te breken. Om die reden verwacht ik dat we zeer binnenkort toch nog even een dip gaan zien tot ongeveer 14200/14150 voor een hogere bodem, daar vinden we op de daggrafiek dan ook de ema10 die dan voor steun zou moeten zorgen.

Nieuw in de daggrafiek is de groene steunlijn die ik heb ingetekend (lijn A), deze vormt samen met de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal uit de weekgrafiek een stijgende wig. Nu is dat voor dit moment nog geen probleem, maar op termijn zou dit een omkeerpatroon kunnen worden. Iets wat ik de komende periode in de gaten blijf houden.

Voor dit moment is de blik nog steeds omhoog gericht en zullen we vandaag opnieuw moeten kijken of men er in slaagt om de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal (14500) uit te nemen. Daarboven kunnen we opnieuw een versnelling verwachten naar het 161,8% fibo zo rond 14700/14750. Zakken we vandaag onder 14350, dan verwacht ik een rondje winstnemingen en kunenn we de bovenkant van de uitgenomen range 14200/14150 gaan terug testen als nieuwe steun.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl