AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 3 december 2019 om 10:18

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX staat op dit moment bijna op 590 en dat is zo'n 3 punten hoger dan het slot van gisteren. Gisteren was er opnieuw een valse doorbraak uit de range. De AEX wist weer geen stand te houden boven de 600 punten...

Na een valse uitbraak zien we vaak een beweging in tegengestelde richting, dit was gisteren ook het geval. De AEX brak gisterenochtend opwaarts uit de range 594/600, maar zakte er aan het begin van de middag weer onder. President Trump stuurde weer eens een tweet. ditmaal wil hij Brazilië en Argentinië importheffingen opleggen, waarna handelaren wereldwijd op de verkoopknop drukte. Het resultaat een daling van ruim 1,5% voor onze AEX.

Met deze flinke daling is de AEX in een rechte streep afgezakt naar de stijgende bodemlijn uit daggrafiek. Deze zijn heeft vanaf Augustus al meerdere malen voor steun gezorgd. Lukt het de index vanaf dit punt een nieuwe opwaartse beweging te starten dan blijft het stijgend kanaal waar de AEX zich in bevind intact en kunnen we de komende tijd weer omhoog gaan kijken. Zakt de AEX erdoor dan gaat de correctie verder. mogelijke targets zijn dan 585,583 en 580.

Weet de AEX weer boven de 592 te komen dan kunnen we spreken van een bodem en verwacht ik dat de uptrend verder gaat de komende weken.

AEX 1H-grafiek:

Als we inzoomen op de uurgrafiek, zien we dat de AEX inmiddels weer is gestegen tot boven het 23,6% fibo van de beweging 602/586 op 589,75. Het volgende target word daarmee het 38,2% fibo rond 592. Als de AEX daar weer boven komt en blijft verwacht ik een verdere stijging naar 594/595. Daar ligt de onderkant van de range waar de AEX zich de afgelopen weken in heeft bewogen. Deze oude steun is nu weerstand en het zal er daar om gaan spannen of de index er doorheen weet te breken of er een lagere top tot stand komt.

 

Wil jij elke dag long & short signalen ontvangen op de AEX, Dax en Nasdaq? Neem dan voor slechts E30,- per maand een abonnement op de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor meer informatie stuur een mail naar info@beurspraatje.nl


«   »