AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 17 december 2019 om 10:42

AEX daggrafiek:

Goedemorgen de AEX staat op dit moment op een stand van 608 en dat is zo'n 2 punten lager dan de slotstand van gisteren. De AEX doet een stapje terug na de flinke koerssprong van de afgelopen dagen...

De AEX heeft gisteren opnieuw een jaar record neergezet op 612,45. De koers stond daarmee boven de bovenste lijn van de boilinger bands die vervolgens weerstand aan de koers heeft gegeven. Vorige week hadden we met de leden een swing long genomen op de AEX, waarvan we het laatste stuk van de positie gisteren gesloten hebben met een winst van zo'n 14 punten.

Kijken we naar de daggrafiek zien we dat er een zeer steile bodemlijn is ontstaan vanaf de bodem van vorige week rond 580. Deze steile bodemlijn kan geen stand houden daar is hij simpelweg te steil voor. Het is dus logisch dat de index vandaag ee stap terug doet om wellicht en hogere bodem te plaatsen. Mogelijke steunniveau's liggen bij de fibo's 23,6% en 38,2% van de beweging 580/6212.

AEX 1H-grafiek:

Onder de top van gisteren rond 612 is opnieuw een lagere top geplaatst zoals we hierboven de uurgrafiek kunnen zien. Zolang de AEX zich onder deze lijn. beweegt is de AEX opzoek naar een nieuwe bodem. Tot nu toe heeft de steile bodemlijn nog voor steun gezorgd, maar mocht hij het begeven gaat de daling verder, mogelijk naar 605. Pas aas de index door deze dalende toppenlijn breekt, kunnen we weer naar het noorden gaan kijken. Tot die tijd zal er wat druk op de AEX blijven staan en zal er ergens een hogere bodem moeten worden geplaatst.

 

Wil jij elke dag long & short signalen ontvangen op de AEX, Dax en Nasdaq? Neem dan voor slechts E30,- per maand een abonnement op de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor meer informatie stuur een mail naar info@beurspraatje.nl

 


«   »