Handelen op de ema10

Gepubliceerd op 20 juni 2019 om 13:06

Als trader handel ik met verschillende indicatoren die mij helpen om een positie in te nemen of een positie te sluiten. Een van deze indicatoren is de ema10 en dat ga ik hier proberen nader toe te lichtten.

Het voortschrijdend gemiddelde is een veelgebruikte indicator door handelaren. Juist omdat zoveel beleggers deze indicator gebruiken, gebeurt het vaak dat deze gemiddelden voor steun of weerstand zorgen. De Simple Moving Average en de Exponential Moving Average zijn de meest gebruikte Moving Averages. In deze column ga ik het alleen over de ema10 hebben.

De ema10 bepaald voor mij altijd de entry en exit van een positie. Het timeframe wat ik hiervoor gebruik is de 5 min-grafiek. Deze indicator werkt het beste als er een trend in de markt is.

 

Dax 5 min-grafiek...

 

Entry Short...

In de afbeelding hiernaast zie je de grafiek van de Dax index. De blauwe stippellijn is de ema10. Als de  candle onder de ema sluit open ik een short positie. In dit geval zou dat zijn op 12090. De stoplos plaats ik net boven de top. Dat zou hier ongeveer op 12110 zijn. Let op, dat je wacht tot de candle is gesloten zolang dit niet het geval is kan deze namelijk nog van vorm veranderen. Zolang de koers onder de ema blijft bewegen kun je in de positie blijven zitten. 

                                                                                                                                   Dax 5 min-grafiek...

Exit Short...

Het exit signaal werkt in de tegenovergestelde richting. Wanneer de koers weer boven de ema sluit, dan ga ik de positie sluiten. In dit geval zou dat op 12000 zijn. De instap was op 12090 en dus zouden we met deze trade een winst hebben behaald van 90 punten. Niet slecht dacht ik zo... :)

Dax 5 min-grafiek...

Entry & Exit Long...

Voor een long positie geldt precies hetzelfde maar dan op de omgekeerde manier...

We wachten hiervoor tot de koers boven de ema10 sluit en nemen vervolgens een positie in de stoplos plaatsen we hier op 11950 net onder de groene stippenlijn. Zodra de koers weer onder de ema10 sluit gaan we uit de positie. Dit is een zeer effectieve manier van handelen waar ik veel succes mee heb.

 

Tot zover het handelen op de ema10. Ik hoop dat je het een duidelijke uitleg vond en dat je door op deze manier te handelen net als als ik ook succes hebt met het daytraden. 

Mocht je toch nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden, vul dan onderstaand contactformulier in.