Regels

Gepubliceerd op 4 juli 2019 om 13:14

Regels zijn erg belangrijk tijdens het traden, zo niet het belangrijkst

We hebben er in het leven overal mee te maken, of we nu werken voor een bedrijf, samen  wonen met een partner of als we deelnemen in het verkeer... Regels ze zijn overal en ook zeker bij het traden zijn ze erg belangrijk...

Bij het traden draait alles om technische analyse, de grafieken en hun bijbehorende indicatoren, maar wat minstens net zo belangrijk is tijdens het handelen zijn regels waar je jezelf aan moet houden. Doe je dit niet gaat het vroeg of laat fout. Deze regels moet je voor jezelf maken om scherp te blijven en om ervoor te zorgen dat je niet teveel geld verliest.

Ik ga hieronder een aantal regels opschrijven waar ik zelf altijd veel aan heb tijdens het traden en mij erbij helpen dat ik geen domme dingen doe. 

 

-Geef je zelf s'morgens een cijfer over hoe je jezelf voelt voordat je gaat handelen, bij een onvoldoende neem je een dag vrij.

Iedereen stapt weleens met zij of haar verkeerde been uit bed en dat is meestal geen goed teken als je gaat handelen. Je kunt dan wat slechter tegen je verlies aangezien emoties dan een rol spelen.

-Handel altijd volgens je systeem en wijk daar niet vanaf.

je indicatoren en de grafiek liegen nooit, vertrouw er daarom op en wijk er niet vanaf.

-Probeer voordat je een positie inneemt je koersdoel te bepalen en hou je hieraan.

Dit maakt het makkelijker tijdens een trade om te blijven zitten tot het koersdoel bereikt is.

-Neem niet een te grote positie in.

Je zult merken dat as je dit doet je niet comfortabel bent tijdens de trade, vaak word je er nerveus van.

-Neem na een verlies trade een uur pauze en ga iets anders doen.

Deze regel beschermt je dat je na een verlies trade niet door emoties meteen weer een trade opent. Vaak denk je hierbij niet goed na open je de trade alleen maar omdat je je geld wilt terug verdienen dit werkt niet en vaak gaat het opnieuw fout. Zo heb je dus al twee verlies trades achter elkaar.

-Verlies met een trade niet meer dan 1% of 2% van je vermogen.

Zo hou je het verlies beperkt en kun je het verlies ook weer  gemakkelijk terug verdienen.

-Bepaal voor je positie neemt je stoplos en zet deze tijdens de trade nooit verder in de min.

Hiermee maak je je verlies alleen maar groter, je hebt niet voor niets dit niveau gekozen.

-Stop na bijvoorbeeld 3 verlies trades op rij met handelen voor die dag.

Dit voorkomt dat je teveel fouten gaat maken en teveel geld verliest. Iedereen heeft weleens een dag dat het niet loopt en dan is het juist de kunst om dat bij jezelf te erkennen en te stoppen met handelen.

-Handel niet teveel dit kan over trading veroorzaken en je kunt hierdoor veel geld verliezen.

Als je te vaak in en uit blijft stappen heb je kans dat je het overzicht kwijt raakt en vaak leid dit ook tot verlies.

 

Psychologie en mind-set...

Heel veel van deze regels hebben te maken met je mind set. Dit is erg belangrijk om onder controle te hebben tijdens het handelen. Naar mijn mening is psychologie belangrijker dan het andere bij elkaar. Je kunt nog zo goed weten hoe indicatoren werken of hoe een patroon eruit ziet maar op het moment dat het in je bovenkamer niet goed zit, gaat het toch fout.

Ik hoop dat je doormiddel van deze regels op te volgen toch weer een beetje beter bent geworden met het handelen. Succes op de beurs....

Mocht je naar aanleiding van deze regels nog vragen en/of opmerkingen hebben, laat me dat dan weten doormiddel van het reactie formulier hieronder in te vullen of stuur een mail naar info@beurspraatje.nl