Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Blog week 40: Het laatste kwartaal

Gepubliceerd op 29 september 2019 om 16:28

De afgelopen week...

September duurt nog maar 1 handelsdag en dan gaan we alweer naar oktober. Het was een lastige handelsmaand waarbij aan het begin van de maand een aantal doorbraken in de nachtelijke uren plaatsvonden. Deze werden dan overdag enkel verdedigd door de kopende partijen. Verder waren het voornamelijk range dagen met weinig beweging en dan is er voor ons handelaren helaas weinig te verdienen. Om even de AEX als voorbeeld te nemen, beweegt de index al vanaf 12 September in de range 573/580 met een Vixx op 14,38 op dit moment. 

Toch hoop ik dat iedereen zijn puntjes heeft mee kunnen pakken afgelopen maand en dat ik een ieder wat heb kunnen leren met alle updates en analyses.

Afgelopen week hebben we wat goede intraday bewegingen gehad waar we op konden handelen. De Europese indices zakte afgelopen maandag aardig weg, maar door een sterk Amerika werden de indices toch weer omhoog gebracht aan het einde van de handelsdag. Ook dinsdag en woensdag bleef er wat druk op de indices, maar verder als het 23,6% fibo daalde de de AEX en Dax niet. Het toont aan dat aan dat er hogere koersen in het vooruitzicht liggen is mijn mening. 

Aanstaande dinsdag begint er een nieuwe maand en het laatste kwartaal van 2019. Oktober is statistisch gezien de maand met de meeste beweging. Ik hoop dat dat dit jaar ook weer het geval zal zijn.  Vanaf de 2e week van Oktober begint ook het cijferseizoen weer en zulle beleggers vooral gefocust zijn op hoe bedrijven kijken naar het 4e kwartaal en de eerste vooruitzichten van komend jaar.

Agenda...

Maandag hebben we de diverse productie cijfers PMI's uit China. Om 10:00 komt er ook een werkeloosheidscijfer uit Duitsland waar beleggers op zullen letten.

Dinsdag zijn de beurzen in Hong Kong en China gesloten en komt er uit Japan de tanken producenten-index uit. Uit Duitsland krijgen we dan de inkoopmanagers index van September en inflatie cijfers CPI's uit de Eurozone. 's middags komen er ook productiecijfers uit de V.S.

Woensdag is China wederom  gesloten en komt s'middags het voorlopige banenrapport uit de V.S. uit. Beleggers zullen uitkijken naar dit cijfer, valt het aantal banen tegen kan dat betekenen dat de FED de rente dit jaar nog eens zal verlagen. Om 16:30 hebben we dan ook nog de ruwe olievoorraden.

Donderdag zijn zowel China als Duitsland gesloten. Er komen PMI's uit over de gehele Eurozone en 's middags de wekelijkse werkloosheidsaanvragen uit de V.S.

Vrijdag is China nog steeds gesloten en ik verwacht ook bij onze Ooster buren lage volumes. veel handelaren zullen een lang weekend vrij nemen denk ik. 's middags komt dan vanuit de V.S. het ADP banenrapport en werkloosheidscijfers over september, dit kan voor wat volatiliteit zogen als de cijfers afwijken van wat verwacht word. De complete agenda van investering.com vind je hier

Komende week...

Zoals gezegd gaan we komende week het laatste kwartaal in en daarom heb ik in de week update alvast geprobeerd om het eindejaar doel te bepalen aan de hand van de hogere timeframes. De indices staan op punt om belangrijke weerstands niveau's uit te nemen. Ik hoop dan ook dat we na deze doorbraken wat meer beweging gaan krijgen de komende periode. Afgelopen week wilde ik een swing long op goud gaan innemen, maar omdat de indices er zo goed bij bleven liggen en goud niet boven de $1525 kwam heb ik besloten om nog even te wachten. Ook bij de aandelen zie ik nog niet echt kansen waar we direct wat mee kunnen helaas. Ik blijf dit uiteraard met enige regelmaat checken. Komende maand zal ook de Brexit weer terug in het nieuws komen, de datum waarop dit moet plaats vinden staat nog steeds op 31 oktober a.s.

Natuurlijk blijf ik het nieuws goed volgen omtrent alle ophef over Trump's afzetting en de handelsoorlog. Dit kan ook komende week/weken weer voor de nodige beweging zorgen. We moeten zeer goed op blijven letten dat als we in positie zijn, dat de markt niet ineens omslaat. Ik adviseer dan ook met korte stops te werken en op tijd winst te pakken. Zo bescherm je jezelf voor grote verliezen. Ik hoop van harte dat de signalendienst voor een ieder een goede toevoeging is op het traden en dat iedereen mee gaat naar de volgende maand....