Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Blog week 41: Flash crash...

Gepubliceerd op 6 oktober 2019 om 16:14

De afgelopen week hadden we 'Flash crash'...

De afgelopen week was het dan zover, er kwam een einde aan de zomerrally die begon op 26 Augustus jl. en die de AEX zo'n 60 punten hoger heeft gezet. De Dax wist zo'n 1100 punten te stijgen in ruim een maand tijd.

De snelheid waarmee de indices daalde maakte het in mijn ogen een flash crash, dit zijn correcties die maar enkele dagen duren en meestal gaat het herstel in hetzelfde tempo als de daling. Of dat dat dit keer ook het geval is zal komende week duidelijk worden. Het sentiment onder beleggers is namelijk negatief en ook de economische cijfers die we afgelopen weken kregen, vielen over het algemeen tegen. 

De komende weken komen de bedrijven met hun cijfers en daarmee ook hun outlook voor het laatste kwartaal en voor komend jaar. Vallen deze mee, dan denk ik dat we snel aan de eindejaarsrally kunnen beginnen. Vallen ze tegen dan zou het zomaar een slecht laatste kwartaal kunnen worden. Net als het laatste kwartaal van vorig jaar toen daalde AEX zo'n 90 punten, de Dax zo'n 1100 punten.

Trades...

Afgelopen week hebben we een swing long genomen op de AEX, het koersdoel was 565/567 wat vrijdagavond uiteindelijk toch gehaald is. Zelf had ik vrijdagmiddag besloten om deze positie te sluiten omdat ik er persoonlijk niet van hou om posities mee te nemen het weekend in. Zeker niet als je tegen de trend in handelt wat nog steeds zo is zolang de AEX onder de 573 beweegt. Ik verwacht dat er komende periode nog genoeg kansen aankomen. Op de Dax hebben we goed kunnen handelen, de meeste signalen die we kregen waren goed en werd het koersdoel steeds gehaald. Met name woensdag was een mooie dag.

Voor de aandelen swingtrades ga ik komende week een aparte subpagina maken, waarin ik de open posities zet. Ik zal dan elke vrijdag een nieuwe analyse maken om zo de positie te monitoren sommige van deze posities lopen best lang soms zelfs enkele maanden. Het openen en sluiten doe ik in de appgroep. 

 

Video updates...

Een aantal weken gelden vertelde ik dat ik video updates wilde gaan posten, ik ben hier nog mee aan het oefenenen, maar het is lastiger dan ik in eerste instantie dacht.
Zo vind ik verschrikkelijk om m'n eigen stem te horen en zeg ik nog veel te vaak uhh, uhh, uhh. Ik blijf hiermee oefenen en als ik het goed genoeg vind ga ik ermee beginnen.

Agenda... 

Dan komen we bij de wekelijkse agenda op maandag zijn de chinezen nog steeds aan het vieren dat ze 70 jaar onafhankelijk zijn en zijn de beuren daar en in Hong Kong nog steeds gesloten. Om 8:00 komen de Duitse fabrieksorders uit en om 18:00 (NL tijd) spreekt de voorzitter van de FED Powell. Op dinsdag is het feestje van de Chinezen afgelopen en gaan de beurzen daar weer open. s'Middags om 14:30 komt er uit de V.S. een inflatie cijfer PPI over de maand September en om 15:50 geeft Powell weer ergens een toespraak. Beleggers zullen deze toespraken waarschijnlijk nauwlettend volgen om te horen of hij iets los laat over een mogelijke renteverlaging in december. Dan op woensdag om 16:00 het werkeloosheidsrapport en om 16:30 de ruwe olievoorraden. Om 20:00 komt de FED notulen van de laatste vergadering, ook dit  word door beleggers goed gelezen om te zien of er iets instaat over het komende beleid. Op donderdag komen er nog wat cijfers uit Duitsland over de in en export van het land. s'middags inflatiecijfers uit de V.S. Als laatste vrijdag waar er CPI's uitkomen van de Eurolanden en vanuit de V.S.

Naast deze agenda komen er ook al wat bedrijfscijfers uit, daarvoor kun je beste de agenda van IEX in de gaten houden. .iex.nl

Komende week...

Voor komende week verwacht ik wederom een hoop beweging. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar hogere koersen later dit jaar. Toch zouden we op de korte termijn nog wat druk op de handel kunnen krijgen. De AEX verkeerd in een correctie zolang de index op dagbasis onder de 573 beweegt. Daarboven kan de eindejaarsrally beginnen. Voor de Dax ligt het kantelpunt op 12350. De technische onderbouwing hiervan vind je in de week update. De handel zal vanwege een rustige agenda voornamelijk gestuurd worden op het nieuws.
Ook de toespraken van Powell en de FED notulen kunnen voor de nodige beweging zorgen.

 

De Brexit zal steeds meer op de voorgrond komen, gaat er nog een deal komen de komende weken of word het wederom uitstel, of toch een harde Brexit.

Dan last but not least, onze twitterende vriend Trump. Het blijft onrustig aan de andere kant van de plas met de impeachment procedure. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen. Elk nieuwtje wat hierover naar buiten komt de komende week kan beleggers onrustig maken. Kortom we zullen voorzichtig moeten handelen, kort op de bal en optijd winst pakken. Succes komende week....


«   »