Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Blog week 43: Up & Down

Gepubliceerd op 20 oktober 2019 om 15:10

Afgelopen week... Up & Down!

We hebben de afgelopen week opnieuw een week achter de rug waarin het nieuws het groot en deels de koers bepaalde. De AEX is weer terug gekeerd in zijn range 573/580 Afgelopen woensdag werd er geprobeerd een doorbraak te bewerkstelligen, maar deze werd wederom afgeketst rond 581. Er moet komende weken echt een doorbraak komen anders verwacht ik dat het laatste kwartaal weleens kan uitlopen op bloedbad. Zeker als het nieuws slecht blijft en de kwartaal cijfers tegen gaan vallen.

Bij onze oosterburen ziet er wat dat betreft een stuk beter uit.De index heeft afgelopen week  juist zijn lange termijn range opwaarts verlaten. Nu moet ik daar wel bij zeggen dat de  Duitse index nog een paar procent achter loopt ten opzichte van de AEX en de Amerikaanse indices  ten opzichte van de koersen uit de zomer van 2018. Dit heeft er hoofdzakelijke mee te maken dat de Duitse beurs erg veel last heeft van de handelsoorlog tussen de VS en China en wij dat veel minder hebben. Nu er een zogenoemd "akkoord(je)" is tussen de VS en China, zijn de Duitse handelen meteen weer massaal op de koop knop gaan drukken. Toch blijft het goed oppassen want afgelopen week kwamen er ook alweer nieuwsberichten naar buiten dat de Chinezen niet willen tekenen. Toch denk ik dat Trump alles op alles gaat zetten om een akkoord te bereiken, hij kan namelijk wel een opkikkertje gebruiken na alle ophef rondom zijn impeachment en met de verkiezingen in het vooruitzicht. 

Brexit blijft een drama...

Donderdag kwam er dan eindelijk een Brexit deal tussen de EU en het VK, aanvankelijk stegen de indices en dan met name de Dax knalde omhoog. Wat opviel was dat de AEX niet verder kwam dan een stijging van 4 punten naar krap 580, terwijl de Dax zo'n 200 punten wist te stijgen. Al gauw werd deze stijging weer terug gedraaid toen duidelijk werd dat dit akkoord waarschijnlijk zou sneuvelen in het Britse lagerhuis.

Afgelopen zaterdag was het volgens de Britten "super saturday" dit liep echter ook op niks uit. De stemming van de Brexit deal werd wederom uitgesteld en Johnson moest vervolgens van het parlement uitstel van de Brexit gaan vragen bij de EU, dit heeft hij gedaan, maar schijnt daarbij ook te hebben vermeld dat uitstel; volgens hem geen optie is. Komende week gaat deze soap dus gewoon verder.... Meer over deze kwestie lees je hier 

Komende week...

Voor komende week staan er een hoop bedrijfscijfers op het programma. De cijfers die we afgelopen week gehad hebben werden wisselend ontvangen en wat daarbij opviel was dat de meeste bedrijven hun verwachtingen wat naar beneden bijstellen. Hiermee komen de cijfers uit Nederland tot nu toe uit aan de onderkant van de verwachting en dat brengt beleggers toch weer aan het twijfelen. Afgelopen vrijdag kwamen er uit de V.S. ook wat slechte cijfers waarna de Amerikaanse indices zo'n 0,8/1,00% verloren. 

Zolang de AEX in de range 573/580 beweegt is het verstandig om korte trades te doen van ongeveer2/3 punten per rit. Op dit moment is dit de beste tactiek. In de range heb je toch veelal last van valse signalen en om er bovenop te zitten kun je snel ingrijpen als de trade zich tegen je keert. Voordat ik weer een swing positie inneem zal de AEX eerst uit de range moeten breken.

Bij de Dax is het een heel ander verhaal, daar zijn de handelaren manisch te noemen, al moet ik nog maar zien of ze dit nog lang gaan volhouden. De terug test van de 12500/12400 van afgelopen maandag vind ik niet echt een overtuigende bodem en daarom hou ik rekening met een 2e terug test komende dagen. Meer hierover lees je in de week update.

De agenda voor komende week is BOMMMVOL!!...

Maandag is er om 3:30 NL tijd in China het rentebesluit van de centrale bank aldaar. Om 8:00 komen er PPI's uit Duitsland. 

Bedrijfscijfers: SAP, Royal mail, Halliburton

Dinsdag komen er consumenten vertrouwenscijfers uit verschillende EU landen, vervolgens om 16:00 bestaande huizenprijzen uit de V.S.

Bedrijfscijfers: Randstad, UBS, Novatartis, Procter & Gamble.Brill, Texas Instruments

Woensdag komt de OPEC bij elkaar om te vergaderen over de olieproductie en s'middags de ruwe olie voorraden. 

Bedrijfscijfers: Mexelis, Akzo Nobel, Heineken, Oranmge België, WDP Cattapiller, Boeing, Ford, Tesla, Microsoft.

Donderdag komen er PMI's uit in Japan en de gehele Eurozone, en s'middags komt de ECB met zijn rentebesluit en beleidsverklaring en om 14:30 de persconferentie. Later die middag komt er uit de V.S. werkloosheid cijfers,  bestellingen van duurzame goederen en nieuwe woningen verkoop.

Bedrijfscijfers: Arcadis, Besi, Pharming, Holland Colours, Wereldhave BE, Argenx, BasF, Daimler, Twitter, economon, Galapagos, Amazon, Gilead, Intel, visa.

Vrijdag om 10:00 komen bedrijfs cijfers uit Duitsland de IFO's. S'middags komen er inflatie cijfers uit de V.S.

Bedrijfscijfers: Beter Bed, Fugro, Signify, Wereldhave NL, KPN, AB inbed, Proximus, Barclays.          ( Bron:  IEX.nl en Investing.com)


«   »