Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Blog week 44: Doorbraken...

Gepubliceerd op 27 oktober 2019 om 17:10

Doorbraken...

Komende week zal net als vorige week in het teken staan van de bedrijfscijfers. Tot nu toe vallen ze redelijk goed bij beleggers al zijn er toch wel een aantal bedrijven  die hun verwachtingen voor het laatste kwartaal en de outlook voor komend jaar naar beneden bijstellen.

Ook deze week komt de FED bijeen om hun beleid voor de komende zes weken te bespreken. Op woensdag maken zij het rentebesluit bekend, waarvan wordt verwacht dat de rente wederom met 0,25% word verlaagd.
De Amerikaanse economie heeft namelijk toch behoorlijk last van de handelsoorlog waarmee het land in een recessie lijkt te gaan belanden. 

De afgelopen week begon erg saai. Vooral de AEX was nauwelijks van zijn plek te krijgen en bleef maandag en dinsdag een beetje kwakkelen tussen 573 en 575. Dinsdagavond was er wederom een stemming in het Britse lagerhuis over de Brexit, en dat draaide voor de verandering maar weer eens op een uitstel uit. De futures van de belangrijkste Europese indices zakte weg, maar woensdag nam de Duitse Dax de rest van Europa op sleeptouw en steeg tot aan het 23,6% fibo van de beweging 10200/13640. Dit was de laatste fibo weerstand die nog moest worden uitgenomen naar de top uit 2018 op 13640.

Donderdag was ECB dag en hebben we de laatste persconferentie gezien van voorzitter Draghi die komende week het stokje doorgeeft aan Lagarde. Verwacht word dat zij ongeveer hetzelfde beleid zal voeren als haar voorganger Draghi, al zal ze daarbij wel de nodige weerstand krijgen van ondermeer onze Klaas Knot van de Nederlandse bank en de Duitse Jens Weissman van de Bundesbank. Zij waren het de laatste keer ook niet met Draghi eens om het opkoopprogramma opnieuw op te starten wat aankomende vrijdag weer van start gaat. Afgelopen donderdag was ook de dag waarop de AEX uit de zijwaartse range 573/580 brak. Hiermee is de index een nieuwe opwaartse fase ingegaan en kan er wellicht een aanval gedaan worden op de magische 600 punten. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan de doorbraak, deze heb ik beschreven in de week update. Vrijdagmiddag kwam Trump met een tweet dat er een handelsakkoord bijna een feit is. Dit zorgde voor veel optimisme bij Amerikaanse beleggers, wat mij daarbij wel opviel is dat de Dax er toen geen zin meer in had om door de 12900 te breken. De AEX steeg wel van 580 naar 583,45. 

De swingtrades op de aandelen deden het wederom ook weer goed, zo staat  Aegon op 4,00 en Wereldhave alweer bijna op 22,00. Ik plaats hier elke week een korte update over deze vind je hier open swing posities. Voor swingtrades op de indices ben ik nog wat voorzichtig, we hebben nog calls op de AEX, maar de markt is erg nerveus en reageert ook erg sterk op nieuws. Dat maakt de kans op verliezen groter.  Ik adviseer de swingtraders dan ook om op de AEX steeds een paar punten te pakken.
Als je 3x een rit maakt van 3 punten heb je immers ook 9 punten, maar hoef je niet met een grote stoplos te werken. 

De daytrades gaan de laatste tijd goed en dan is het op de Dax leuk geld te verdienen. De AEX was de afgelopen weken wat minder, maar nu de index uit de range is gebroken, verwacht ik dat we ook hier weer wat beter op kunnen handelen. 

Deze week FED week...

De agenda voor komende week:

De Amerikaanse indices zijn komende week van 14:30 tot 21:00 geopend, zij hebben nog de zomertijd.

maandag: Geeft Draghi om 16:00 een toespraak dit kan voor wat beweging gaan zorgen.

Bedrijfscijfers Q3: Unibail Rodamco, Philipps, Deutsche Boerse, HSBC, Alphabet

Dinsdag: komt er een cijfer over het consumentenvertrouwen uit de V.S. over de maand Oktober en de voorlopige huizenverkopen.

Bedrijfscijfers Q3: Euronav, Neways, BNP Parbas, Orange, BP, Mastercard, Pfizer, Vastned.

Woensdag: komen er Duitse werkeloosheidscijfers over Oktober en consumentenvertrouwen uit de Eurozone. Op woensdagmiddag komt het ADP banenrapport uit de VS.De ruweolievoorraden en om 19:00 het FED rentebesluit met om 19:30 de persconferentie.

Bedrijfscijfers Q3: ICT Group, Grand Vision, Heijmans, Airbus, Bayer, Credit Suisse, Deutsche Bank, Total, Volkswagen, AMG, ASML, Apple,Facebook, Lyft, Starbucks.

Donderdag: komen er PMI's uit China, en komt de centrale bank van Japan met hun rentebesluit. Om 8:00 detailhandelsverkopen uit Duitsland en om 11:00 verschillende CPI's uit de Eurozone en het werkeloosheidscijfer over oktober. Om 13:30komen de wekelijkse  ww-aanvragen uit de VS.

Bedrijfscijfers Q3: Shell, ING, Forfarmers, Ctac, Ordina, Van Landschot Kempen, Telenet, Intertrust, Air France-KLM, GBL.

Vrijdag: PMI's over de productie in China en s'middags om 13:30 komt het officiële ADP bandenrapport en het werkeloosheidscijfer over Oktober vanuit de VS. Om 15:00 een PMI over de productie vanuit de VS.

Bedrijfscijfers Q3: Corbion, Basic Fit, Brunel, Eurocommercial Properties, Wolters Kluwer, Abbivie, Chevron, Exxon Mobile

Nieuwe leden...

We zijn komende week alweer 2 maanden onderweg met de signalendienst. Nu ik mijn draai gevonden heb wil ik mij  gaan focussen op het zoeken van nieuwe leden. Ken of heb je iemand voor wie beurspraatje ook interessant kan zijn?
Laat diegene dan even een mailtje sturen naar info@beurspraatje.nl

Word diegene  lid omdat jij deze hebt voorgedragen, dan ontvang jij maandelijks E5,00 korting op je abonnementsgeld zolang als die persoon lid is (max. 10,- korting p.p.)

Dan zou ik graag even willen weten wie van jullie er interesse heeft in het pensioen (aandelen) sparen? Dat werkt als volgt, elke maand leg je voor 100,-  in op je aandelenrekening en dan zoek ik er een aandeel bij die interssant is om te kopen.
Zo kun je met een relatief laag bedrag toch een leuke spaarpot opbouwen voor later. Ik denk dat het slim is om te doen,
is het niet voor je pensioen dan kun je op deze manier ook sparen voor de studie voor je kinderen of andere doelen voor later. Uiteraard kun je er zelf voor kiezen om meer of minder te sparen. Zelf ben ik er al aan begonnen om te kijken of het de moeite is om met slechts 100,-een leuke portefeuille op te bouwen. De resultaten staan hieronder.
Ben je hierin geïnteresseerd laat mij dit dan even weten. Voor leden van de signalendienst is deze service gratis!


«   »