Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX sluit de week af boven de 500 punten...

Gepubliceerd op 10 april 2020 om 14:09

AEX hersteld verder en gaat rond het hoogste punt de week uit...

De Amsterdamse beurs heeft de korte handelsweek afgesloten met winst. Beleggers hebben de indruk dat het aantal coronagevallen wereldwijd afvlakt en dus treedt het herstel in op de beurzen. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway beleefde een goede dag na publicatie van cijfers over het aantal bestellingen.

Damrak

Uiteindelijk sloot de AEX-index 1,5% hoger op 508,04 punten. Ook de Midkap (1,6%) en smallcapindex AScX (+1,3%) gingen hoger. Voor de hoofdgraadmeter van de Amsterdamse beurs kwam de weekwinst, net als vorige week, uit op 8%.

Flink herstel op de beurzen

Beleggers laten de aandelenkoersen flink herstellen, want sinds de laagste slotstand in deze coronacrisis, op 18 maart, herstelde de hoofdindex alweer met 25,6%. Daarmee zit de Amsterdamse beurs dus alweer in een zogeheten bull market: een langere periode van aanhoudende winsten.

Dat is best gek in vergelijking met alle economische cijfers die worden gepubliceerd. Zo stevenen de Duitse en Franse economieën af op historische recessies en kwamen er afgelopen week opnieuw 6,6 miljoen aanvragen voor een werkloosheidsuitkering bij in de Verenigde Staten. Bovendien ziet de Federal Reserve zich genoodzaakt opnieuw $2300 mrd in de Amerikaanse economie te pompen.

Toch stonden in heel Europa de koersen donderdag weer hoger. Beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 2,5% omhoog, terwijl de Europabrede mand aandelen Stoxx 600 zo'n 1,6% won.

De euro hield stand tegenover de dollar op $1,0932. De belangrijkste rentestanden van de VS (0,73%) en Duitsland (-0,36%) veranderden niet echt van plek.

(Bron FD.nl)


«   »