Futures licht lager...

Gepubliceerd op 24 juni 2020 om 09:01

 

De handel in aandelen zal tegen lagere koersen van start gaan. Dat is de verwachting op basis van de futures. De FTI, het contract op de AEX-index, is zojuist 0,6% lager geopend. De future op de EuroStoxx50 staat 0,4% lager. In Azië staan de beursindices iets hoger., olieprijs stabiel op $42,62

Een vat Noordzee-olie kost - de termijnkoers - iets meer dan $42 per barrel. De koers fluctueert in de maand juni tussen de $38 en $43. Op woensdagavond wordt de stand van de olievoorraden in de VS bekendgemaakt, wellicht dat dan de koers weer in beweging komt. Analisten verwachten een toename van de voorraden.

Terugblik op dinsdag: slechts één daler in de AEX

De Amsterdamse beurs heeft dinsdag een prima dag beleefd. Geholpen door verrassend goede cijfers over de economische activiteit in de Eurozone (de PMIs) won de AEX 1,6% tot 574,19 punten. De Midkap sloot 2% hoger op 766,57 punten, en de smallcap-index schreef nog een tiende van een procent meer bij tot 823,05 punten. Grote verliezers waren er niet onder de 75 indexfondsen.

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn iets hoger gesloten, nadat president Donald Trump beleggers had gerustgesteld door te zeggen dat de eerste fase van het handelsakkoord met China nog van kracht is. De Dow Jones-index steeg 0,5%, de S&P 500 won 0,4% en de Nasdaq sloot 0,7% hoger op een nieuwe recordstand van 10.131 punten.

Beleggers anticipeerden op de uitwerking van een nieuw stimuleringspakket vanwege de coronacrisis. Economisch adviseur van het Witte Huis Lawrence Kudlow zei dat belastingverlagingen en giften aan huishoudens worden overwogen.