Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Afwachtende beurs en Duits consumentenvertrouwen

Gepubliceerd op 25 juni 2020 om 08:48

Duits consumentenvertrouwen herstelt, nog wel negatief

Onderzoeksbureau Gfk meldt dat het Duitse vertrouwen van consumenten voor de maand juli, gemeten aan de vertrouwensindex, is gestegen tot -9,6. Het cijfer over de maand mei werd iets gecorrigeerd van min 18,9 naar min 18,6.

De future op de Duitse Dax-beursindex staat als een van de weinige Europese beurzen op een winst van 0,2%.

 

Afwachtende beurs in Amsterdam

Dat is de verwachting op basis van de futurehandel: een ongewijzigde start ten opzichte van het slot (557,33 punten voor de AEX-index) van gisteren, toen de beurs met 3% daalde.

Ook de handel in de AEX-aandelen was gisteren afwachtend. Er wisselden slechts voor €1,9 mrd aan waarde van eigenaren. De omzet op een normale dag (het gemiddelde over de afgelopen 200 dagen) bedraagt €2,2 mrd.

 Futures wijzen op licht lagere opening Europese beurzen

Op basis van de voorbeurshandel in derivaten gaan de Europese beurzen straks om negen uur licht lager openen. De future op de Eurostoxx50, het mandje met 50 belangrijke aandelen uit de eurozone, staat 0,2% lager. Ook de future op de Duitse Dax-index staat iets lager. Vanaf acht uur start de handel in het FTI-contract, de future op de AEX-index.

Op de beursagenda staan vandaag diverse jaarvergaderingen. Vanwegehet corona-virus zijn de oorspronkelijke vergaderingen, gepland in april en mei, uitgesteld tot eind juni. Wellicht levert het enig spectakel op.

Zo verwierpen de aandeelhouders van high frequency trader FlowTraders op de jaarvergadering gisteren het voorstel om de variabelebonus van het management te halveren. 

(Bron FD.nl)


«   »