Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Beurzen openen hoger...

Gepubliceerd op 26 juni 2020 om 08:46

Angst voor een tweede golf aan corona-besmettingen blijft de gemoederen bezig houden in de financiële wereld. Vrijdagochtend staan de Aziatische beurzen in de plus, maar eerder gemaakte verliezen van deze week lijken niet goed gemaakt te worden...

 

Schommelingen op het Damrak

Er viel geen eenduidige richting te ontwaren op de beurzen deze week. Alleen al in Amsterdam werden op de AEX winsten (dinsdag en donderdag) en verlies (maandag en woensdag) met elkaar afgewisseld. De oorzaak blijft dezelfde als in de laatste maanden: de coronacrisis die een weifelend effect heeft op beleggers wereldwijd.Stabiele prijzen voor goud en zilver

 

Prima finish in Japan

Ondanks berichten over een recordaantal nieuwe corona-besmettingen in de Verenigde Staten blijven de beleggers in Japan tamelijk optimistisch. De Nikkei sloot vrijdag af met een winst van 1,1%, De Bank of Japan waarschuwde voor een aanzienlijke negatieve groei van de Japanse economie in het tweede kwartaal, maar stelde wel voorzichtig optimistisch te zijn dat deze geleidelijk zal herstellen in de tweede jaarhelft.

Elders in Azië is het beeld gemengd: de Hang Seng in Hongkong verliest 0,8%, en de gecombineerde index van Shanghai wint 0,3%.

Ogen gericht op Air France-KLM

Met nog een dik half uur tot de start van de handel op het Damrak, is het vooral uitkijken naar hoe de koers van Air France-KLM zich gaat houden.

Het Hollandse deel van de luchtvaartcombinatie krijgt €3,4 mrd aan steun van de Nederlandse Staat. Dat nieuws lekte als uit via persbureau Reuters, en zal deze ochtend verder worden toegelicht op een persconferentie door minister van Financiën Wopke Hoekstra.

KLM krijgt €3,4 mrd in de vorm van leningen. €1 mrd hiervan komt direct van de Nederlandse Staat, het restant wordt geleverd door banken, maar dat zijn leningen die zijn tot 90% gegarandeerd door de overheid.

De leningen zijn hard nodig. KLM ondervindt hinder van de corona-uitbraak, die het internationale luchtvaartverkeer vrijwel volledig lam legde.

 

 


«   »