Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Meer banen in de VS en natuurlijk, hogere beurzen...

Gepubliceerd op 2 juli 2020 om 16:19

Gisteren werd duidelijk dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten met 2,4 miljoen banen is gegroeid. Vandaag komen nieuwe cijfers, namelijk over het aantal nieuwe aanvragen van werkloosheidsuitkeringen. Normaal is dat het belangrijkste cijfer, maar sinds de coronacrisis kijken beleggers met extra aandacht naar de 'continuing claims', het aantal mensen dat meer dan twee weken zonder werk blijft zitten. Op zijn hoogtepunt, een maand geleden, ging het om 24,9 miljoen mensen, de meest recente lezing is 19,5 miljoen Amerikanen.

In de Verenigde Staten kwamen er in juni 4,8 miljoen nieuwe banen bij. Dat meldde het Ministerie van Arbeidszaken donderdagochtend voor opening van de Amerikaanse beurs. Economen hadden volgens Bloomberg verwacht dat er 2,9 miljoen nieuwe banen waren gecreëerd. De werkloosheid daalde van 13,3% naar 11,1%. Dit terwijl economen op 12,4% gerekend hadden.

Na de meevallende banencijfers schieten de futuresprijzen op de grote Amerikaanse beursindices omhoog. Die op tech index Nasdaq stijgen met 0,9%, die op de S&P 500-index met 1,3% en die op de Dow Jones-index laten een stijging zien van 1,6%.


«   »