Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Het is vandaag, ECB dag!

Gepubliceerd op 16 juli 2020 om 12:18

ECB moet helderheid verschaffen over het opkoopprogramma

Vandaag vergadert het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB). Om kwart voor twee verschijnt het persbericht over het monetaire beleid, en om half drie begint de persconferentie met bankpresident Christine Lagarde.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB donderdag geen grote beleidswijzigingen doorvoeren. Relatief meevallende economische cijfers geven de centrale bank de ruimte om na de maatregelen van juni de situatie even aan te kijken. Wel zal de centrale bank meer duidelijkheid moeten geven over het noodopkoopprogramma PEPP, zo denken analisten.

De Beurs vandaag...

Beleggers zijn niet gecharmeerd van het eerste halfjaar van Heineken. De bierbrouwer kwam vanochtend met een handelsupdate, vooruitlopend op de halfjaarcijfers die op 3 augustus naar buiten komen. Door de coronacrisis belandt Heineken in de rode cijfers. Het bedrijf moet €550 mln afboeken op zijn bezittingen en lijdt daardoor in het eerste halfjaar een verlies van circa €300 mln. Het aandeel is de grootste verliezers onder de hoofdfondsen. Lees hier het hele bericht.

De AEX levert kort na de gong 0,9% in tot 572,41 punten. De Midkap en de smallcap-index koersen beide 0,3% lager. Spectaculaire individuele uitslagen zijn er niet.

Alle grote Europese beurzen gaan vandaag omlaag. De voornaamste graadmeters voor de aandelenhandel in Europa verliezen bijna een procent. Dat lijkt een reactie op de laatste economische cijfers uit China. De groei van het bbp kwam in het tweede kwartaal weliswaar hoger uit dan analisten hadden verwacht, op 3,2% ten opzichten van een jaar eerder, maar de detailhandelsverkopen krompen met 1,8%. Na bekendwording van de cijfers gingen de aandelenbeurzen in China hard onderuit, en de Europese graadmeters volgen dat voorbeeld.


«   »