Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

ECB niet unaniem met besluitvorming

Gepubliceerd op 17 juli 2020 om 15:05

Weerstand binnen de ECB tegen het volledig gebruiken van PEPP

ECB-president Christine Lagarde zei donderdag in de persconferentie dat, tenzij er significant positieve economische verrassingen zijn, dat het hele bedrag van PEPP (€1350 mrd) zal worden uitgegeven om obligaties op te kopen. Daarover is binnen de raad van bestuur van de centrale bank alleen geen unanimiteit, blijkt uit een bericht van persbureau Bloomberg. Volgens Bloomberg konden de leden van het beleidscomité donderdag geen overeenstemming bereiken op dat vlak.

Meevallende economische cijfers waren, samen met de ECB-notulen van de vorige vergadering, aanleiding voor speculatie dat misschien niet het hele bedrag zou hoeven te worden ingezet. Isabel Schnabel en Yves Mersch, beiden directielid van de centrale bank, lieten zich in dergelijke bewoordingen uit. Lagarde maakte aan deze speculatie een einde in de persconferentie, maar zij heeft volgens Bloomberg dus niet de steun van het hele comité.

Terug van de lunch

De laatste handelsmiddag van de week is begonnen. Op het Damrak staat de AEX op een plusje van 0,1%, terwijl de Midkap 0,5% verliest. De smallcapindex AScX staat 0,8% lager. Beleggers lijken afwachtend te zijn wegens de EU-onderhandelingen over een steunpakket van €750 mrd. Op vrijdag is het altijd rustig, ook in een periode met halfjaarcijfers. Maar dit jaar is alles anders. In coronatijd komen bedrijven onverwachts 2 weken voor de geplande publicatiedatum  met een koersgevoelige update, zoals Heineken gisteren.


«   »