Steeds meer nieuwe coronabesmettingen

Gepubliceerd op 19 juli 2020 om 12:39

Nadat het aantal coronabesmettingen zaterdag met honderd toenam, zijn in Hongkong de maatregelen om verdere verspreiding te beperken, aangescherpt. Het totaal aantal besmettingen gaat richting de 2000, en loopt de laatste dagen sterk op. Daarom moeten ambtenaren de waar mogelijk thuis gaan werken en blijven attractieparken en sportscholen nog zeker een week gesloten.

 

Ook in andere landen worden strengere maatregelen (weer) van kracht nu het virus weer harder om zich heen slaat. Zaterdag meldde de WHO het hoogste aantal Covid 19-doden sinds mei. Vooral in de Verenigde Staten, Brazilië, India en Zuid-Afrika stijgt het dodental hard.

Om verspreiding te voorkomen wordt in Frankrijk vanaf maandag de mondkapjesplicht uitgebreid: niet meer alleen in het openbaar vervoer maar ook in winkels moeten mensen een mondkapje dragen. Ook in Griekenland is dat sinds dit weekend verplicht. In de Australische stad Melbourne is vanaf dit weekend het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen die naar buiten gaat.

In België, waar het aantal coronagevallen al elf dagen achtereen is gestegen, komt zondagochtend het overlegcommité van verschillende regeringen bij elkaar voor overleg. Mogelijk worden ook daar de maatregelen weer aangescherpt.

In de Chinese hoofdstad Peking werden de coronamaatregelen juist afgeschaald. Na een uitbraak op een markt werden de beperkingen half juni strikter, maar dat lijkt nu niet meer nodig. Sinds donderdag zijn daar geen nieuwe coronagevallen gemeld.