Wat kunnen we komende week verwachten?

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 16:17

In de afgelopen handelsweek veerden de koersen op het Damrak vanaf het begin van de week verder op geholpen door opstekers uit Duitsland en China. Op donderdag kwam er een kink in de kabel vanwege de teleurstelling in reactie op het Fed-besluit. Er was vooraf nog gehoopt op hints over nieuwe stimulering, maar Fed-voorzitter Jerome Powell hield de kaarten op de borst. De Fed gaat Japan en Europa achterna met het nog lange tijd laag houden van de rente

Aan het einde van de week lieten techfondsen weer een grillig beeld zien. Westerterp houdt er rekening dat in de techhoek de reuring voorlopig nog zal aanhouden. Vooral bedrijven, zoals Zoom en recent nog beursdebutant Snowflake laten waarderingen zien vergelijkbaar met de dotcom bubble in 2000.

 

Duitsland

Komende donderdag krijgen beleggers het IFO-cijfer uit Duitsland voorgeschoteld. Ondanks de aanhoudende coronastress neemt het vertrouwen geleidelijk aan steeds verder toe bij Duitse ondernemers.Het vertrouwen kan echter snel weer omslaan als er door snel oplopende coronabesmettingen nieuwe lockdowns worden doorgevoerd. Het gemoed onder Duitse consumenten komt eveneens naar buiten op dinsdag.

Huizenmarkt VS

Verder gaat de aandacht uit naar cijfers over de samengestelde bedrijvigheid bij de industrie en dienstensector voor de eurozone en de VS die op woensdag verschijnen. Daarnaast zijn de ogen gericht op de Amerikaanse huizenmarkt met cijfers over de verkoop van nieuwe woningen. Na het krachtige herstel aangejaagd door de forse daling van de rente lijkt langzaam de vaart er wat uit te gaan. Ook de wekelijkse WW-aanvragen en de orders voor duurzame orders in de VS staan nog op het programma.

De Amerikaanse sportkledingreus Nike geeft op woensdag een inkijkje over zijn prestaties. Vooral de gang van zaken bij de onlineverkopen zal in de belangstelling staan en een indicatie geven over de koopbereidheid bij consumenten.

Coronavaccin

Het beursklimaat zal de komende tijd steeds meer in het teken zal komen te staan van de Amerikaanse verkiezingen en de voortgang van een vaccin tegen het coronavirus. Het is vooral afwachten hoe de komende debatten tussen president Trump en zijn uitdager Biden gaan verlopen. Verder leven beleggers tussen hoop en vrees over de komst van een coronavaccin. Als daar meer duidelijkheid over komt, verwacht ik dat er een draai zal worden gemaakt van tech naar de achterblijvende fondsen, zoals Shell en de banken.”

(Bron DFT.nl)