Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Betekent meer Europese besmettingen ook extra steun ECB?

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 12:43

Het herstel in de economie van de eurozone is ’incompleet, onzeker en ongelijk’, stelde president van de Europese Centrale Bank (ECB) Christine Lagarde. Dat zei ze tegenover het Europees Parlement, waar ze een toelichting gaf over het monetair beleid. Binnen de ECB zou niet iedereen het eens zijn over de crisisaanpak.

Als reactie op de coronacrisis heeft de ECB een steunprogramma gestart van €1350 miljard, waarmee er obligaties worden opgekocht. Maar nu het aantal besmettingen weer oploopt, stijgt ook de druk op de ECB om met nog meer geld op de proppen te komen.

 

 

 

Niet zonder slag of stoot

De discussie over uitbreiding van het steunpakket zal niet zonder slag of stoot gaan. De top van de bank is steeds verdeelder over de crisisaanpak, zo meldt persbureau Reuters. Een deel van het bestuur wilde dat de ECB de crisisaankopen zou afbouwen, zodat er richting het einde van het jaar meer ruimte zou zijn als de economische situatie daarom vraagt.

Tegen het parlement glimlachte Lagarde dat ze een ’consensusbouwer’ is, maar dat ze wel alle kikkers in de kruiwagen wil houden: „Als een beslissing eenmaal genomen is, dan moet iedereen zich aan de koers houden.”

Het is niet voor het eerst dat het rommelt in de top van de ECB. Onder Lagarde’s voorganger Draghi werd er ook geruzied over hoeveel steun de eurozone nodig had. Bij haar aantreden in november vorig jaar moest ze eerst weer alle neuzen een kant op krijgen, maar de vrede lijkt van korte duur.

(Bron telegraaf.nl)


«   »